29.1.10

23η Agrotica -Με τη συμμετοχή 1.410 εκθετών από 34 χώρες

Με τη συμμετοχή 1.410 εκθετών από την Ελλάδα και άλλες 34 χώρες, θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα 3-7 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, η 23η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica». Βασικό σλόγκαν των διοργανωτών είναι «Η Γεωργία Άλλαξε», όπως τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Helexpo.
Την Agrotica θα εγκαινιάσει η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, στις 3 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ, στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ. Στο επίκεντρο της έκθεσης τίθενται, σύμφωνα με τη Helexpo, οι πλέον σύγχρονες μεταβολές και τάσεις της αγροτικής παραγωγής.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, εξάλλου, ιδιαίτερο ρόλο πρόκειται να διαδραματίσει το 3ο πανελλήνιο συνέδριο AGROTICA (5 και 6 Φεβρουαρίου), που τελεί υπό την αιγίδα του αρμόδιου υπουργείου και είναι αφιερωμένο στις «Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».
Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνονται - μεταξύ άλλων - ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ με θέμα «Το μέλλον της Γεωργίας: Προοπτικές και προκλήσεις για τους νέους αγρότες» και ημερίδες του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας για το «Βιοαέριο: Μια ασφαλής και αειφόρος ενεργειακή πηγή» και για την «Χρήση ηλιακά υποβοηθούμενης θέρμανσης και κλιματισμού στις Βιομηχανίες Αγροτικών Τροφίμων».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου