29.1.10

Ψηφιοποίηση - Λήγει επίσημα σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Όπως είναι γνωστό, όσα αγροτεμάχια δεν ψηφιοποιηθούν θα εξαιρεθούν από τυχόν πληρωμές για το έτος 2009. Όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση της Ε.Ε. η κατάθεση αιτήσεων πληρωμής από τους Έλληνες αγρότες μέσω των συνεταιριστικών τους οργανώσεων έχει καθυστερήσει και έτσι η πληρωμή των άμεσων κοινοτικών ενισχύσεων προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει επίσης. Κι αυτό διότι με βάση την νομοθεσία, οι πληρωμές μπορούν να ξεκινήσουν μόνον όταν έχουν διενεργηθεί όλοι οι έλεγχοι, συμπεριλαμβανομένων των διασταυρώσεων. Τα προβλήματα εμφανίζονται να προκαλούνται από καθυστερήσεις στην εγγραφή της επακριβούς τοποθεσίας των μεμονωμένων αγροτεμαχίων στο νέο σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα.
Ωστόσο οι παραγωγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για μόνο δύο ημέρες ακόμα θα μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που είναι:..

1) Αποσπάσματα ελαιοκομικού και αμπελουργικού μητρώου.
2) Τοπογραφικά διαγράμματα αγροτεμαχίων (εάν υπάρχουν).
3) Αποσπάσματα κτηματολογίου (όπου υπάρχει).
Παράγοντες της Οργάνωσης επισημαίνουν ότι οι αγρότες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαιτείται να γίνει η σχεδίαση ηλεκτρονικά των χωραφιών που έχουν στην ιδιοκτησία τους, καθώς χωρίς την ηλεκτρονική σχεδίαση δεν θα πάρουν την επιδότηση. Είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και είναι υποχρεωτικό για όσους έχουν προχωρήσει σε ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους τα προηγούμενα χρόνια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου