18.1.10

Χορεύει ..η Γή στο Τρίκορφο – Περισσότεροι από 50 μετασεισμοί


Αναστάτωση από το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου στην περιοχή της Ναυπάκτου. Οι κάτοικοι τρομαγμένοι έχουν βγει στους δρόμους. Απανωτοί μετασεισμοί σε όλη την περιοχή, αλλά χωρίς ανησυχία σύμφωνα με τους επιστήμονες. Πετάχτηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι από πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 17:56 και είχε ένταση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή Ευπάλιο ανατολικά της Ναυπάκτου.
Το επίκεντρο του σεισμού απέχει 160 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή, σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, ενώ έγινε αισθητός και στο λεκανοπέδιο Αττικής.
Όλοι οι κάτοικοι στην περιοχή είναι έξω στους δρόμους, ενώ και οι τηλεπικοινωνίες αποκαταστάθηκαν. Ωστόσο, λίγοι έχουν ηρεμνήσει, αφού περισσότεροι από 50 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί με επίκεντρο την συγκεκριμένη περιοχή.
Πανικός επικράτησε στο Τρίκορφο Δωρίδος του Δήμου Ευπαλίου όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού.
Οι κάτοικοι στην αρχή βγήκαν στους δρόμους αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Κάποιες κατολισθήσεις σημειωθήκαν στο 10 χλμ της εθνικής οδού Ναυπάκτου Ιτέας αλλά χωρίς να χρειαστεί να κλείσει ο δρόμος. Ο Κ.Παγώνης σύνεστησε ψυχραιμία και προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου