11.1.10

Συνάντηση Δημήτρη Δράκου με Κατερίνα Μπατζελή


Συνάντηση με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Αικατερίνη Μπατζελή είχε σήμερα το μεσημέρι το Δ.Σ της ΕΝΑΕ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων ευθύνης και αρμοδιότητας του Υπουργείου της.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εμείς θέσαμε στην Υπουργό πέντε θεματικές ενότητες...

1. Των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τα θέματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Αυτοδιοίκησης, τώρα Νομαρχιακής, αύριο Περιφερειακής.
2. Το εισόδημα του παραγωγού
3. Τα ζητήματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των κοινών οργανώσεων αγοράς των προϊόντων
4. Το μέγα θέμα της διατροφικής αλυσίδας και του ελέγχου στα τρόφιμα
5. Το ζήτημα του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και της εφαρμογής των προγραμμάτων για την αγροτική ανάπτυξη μέσα από κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.
Λάβαμε συγκεκριμένες απαντήσεις αλλά η πιο ουσιαστική απάντηση είναι η πρόθεση και η βούληση συνεργασίας και συμμέτοχής της Αυτοδιοίκησης στις διαβουλευτικές διαδικασίες επί όλων των προγραμμάτων. Το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» σύμφωνα με την Υπουργό θα ξεκινήσει πολύ σύντομα μετά από διαβούλευση, στην οποία θα συμμετέχουμε και ως Αυτοδιοίκηση και φυσικά πιστεύουμε ότι θα υπάρχει και εκπροσώπηση από την πλευρά των παραγωγών προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Μεγάλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την διαχείριση των υδατίνων πόρων σε ότι αφορά το θέμα των εγγείων βελτιώσεων η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα τα δούμε σε μία καινούρια φιλοσοφία, όπως επίσης και τα ζητήματα του ΕΦΕΤ και γενικότερα του ελέγχου των τροφίμων της ποιότητάς τους και όλου του συστήματος το οποίο είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσει από πλευράς αρμοδιοτήτων για να έχουμε αποτελεσματικότερη παρέμβαση. Με λίγα λόγια ήταν μία γόνιμη, ουσιαστική κα ι μακρά συνάντηση η οποία πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί και ευχόμαστε να αποδώσουν πολλά οφέλη στην κοινή υπόθεση της ανάπτυξης της αγροτικής υπαίθρου και των ζητημάτων που αφορούν το έλληνα παραγωγό. Ελπίζουμε σύντομα ότι θα δούμε συγκεκριμένες απαντήσεις και πολιτικές στο ευρύ πλαίσιο θεμάτων που θέσαμε».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου