16.1.10

Απάντηση Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια στη βουλευτή Μεσσηνίας, Νάντια Ι Γιαννακοπούλου, για το ωράριο των πυροσβεστικών υπαλλήλων


Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, μετά από αντιδράσεις των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας, κατέθεσε αναφορά στις 14/12/09, όπου έθετε το ζήτημα και τις αντιδράσεις των πυροσβεστικών υπαλλήλλων στο, υπό εξέταση, μέτρο της 12ωρης εναλλαγής σε 3 βάρδιες των πυροσβεστικών υπαλλήλων.
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας, απάντησε τη Δευτέρα 11/01/10 επισημαίνοντας, αρχικά, την ελλειμματική στελέχωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη συνέχεια, με αφορμή την αναφορά που κατέθεσε η κ. Γιαννακοπούλου, επιβεβαίωσε τη νομικά κατοχυρωμένη δυνατότητα εναλλαγής των υπαλλήλων στην υπηρεσία ανά 24ωρο , όταν το επιβάλουν ειδικοί υπηρεσιακοί λόγοι και με την έγκριση του διοικητή και του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος. Προς το παρόν, εξετάζονται οι αναφορές των διοικητών των Πυροσβεστικών Σταθμών, που εφαρμόζεται πιλοτικά η αλλαγή του ωραρίου, καθώς και οι προτάσεις και διαπιστώσεις τους. Επίσης, σημειώνεται ότι στην Επιτροπή διερεύνησης δυνατότητας εφαρμογής 12ωρης απασχόλησης θα παρευρίσκονται και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών Ενώσεων του πυροσβεστικού προσωπικού. Ακόμη, δικαίωμα υποβολής προτάσεων καθώς και κατάθεσης υπομνημάτων στην Επιτροπή έχουν όλες οι πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές Ενώσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου