20.1.10

Υπόθεση Ζαχόπουλου – Διώξεις για ..πλημμελήματα


Για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος ζητά να παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Ζαχόπουλου: Εύη Τσέκου, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης και ο εργατολόγος Χρ. Νικολουτσόπουλος , ο εισαγγελέας Ν. Φιστόπουλος.
Με πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο Εισαγγελέας ζητεί να μετατραπούν οι κατηγορίες σε βάρος τους από κακουργήματα σε πλημμελήματα και να δικαστούν για παράβαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων ενώ ο κ Γ. Μακρυγιάννης για απλή συνέργεια. Προτείνει, παράλληλα να παραπεμφθεί η Εύη Τσέκου και για απόπειρα εκβίασης σε βάρος του πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Χρήστου Ζαχόπουλου, ενώ αντίθετα προτείνει την απαλλαγή από την κατηγορία αυτή τόσο του εργατολόγου όσο και των δικηγόρων Ηρακλή Κουτελίδα και Δημήτρη Μπαλέρμπα το όνομα των οποίων είχε εμπλακεί στην υπόθεση...

Ζητά επίσης να απαλλαγούν από την κατηγορία της συμμετοχής στην απόπειρα αυτοκτονίας του Χρ. Ζαχόπουλου η Εύη Τσέκου, ο Χρ.Νικολουτσόπουλος και οι άλλοι δύο δικηγόροι, καθώς κρίνει πως δεν συνδέεται δική τους πράξη ή παράλειψη με την απόπειρα αυτοκτονίας του κ. Ζαχόπουλου. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα οι ενέργειες τους δεν εντάσσονταν στην εγκληματική δραστηριότητα της Τσέκου η οποία, ενεργούσε με αποκλειστικό σκοπό τη μονιμοποίησή της χωρίς να επιδιώκει οικονομικό αντάλλαγμα.
Ο κ. Φιστόπουλος αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης τονίζει ότι στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που πήγε η κ.Τσέκου συνοδευόμενη από τον εργατολόγο, παρέδωσε την κασέτα των προσωπικών της στιγμών με τον κ. Ζαχόπουλο όταν ο Θ. Αναστασιάδης της ζήτησε αποδείξεις για τις καταγγελίες της, χωρίς όμως να έχει σκοπό τη μετάδοση του περιεχομένου της κασέτας. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Θ. Αναστασιάδης την παραπλάνησε και χωρίς τη συναίνεσή της προέβη στην αντιγραφή του περιεχομένου της κασέτας, αντίγραφο της οποίας έδωσε σχεδόν ένα μήνα αργότερα στον Διευθυντή του Γρ. Τύπου του Κ. Καραμανλή. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Θ. Αναστασιάδης σαφώς ενήργησε με σκοπό να προστατεύσει και όχι να βλάψει το Χρ. Ζαχόπουλο παραδίδοντας το επίμαχο DVD στο κατ' εξοχήν αρμόδιο πρόσωπο, τον κ. Ανδριανό, αφήνοντας την ευθύνη πλέον σε εκείνον.
Αντί να απευθυνθεί σε οποιονδήποτε τρίτο, μη γνωρίζοντας τη χρήση του υλικού παραπέρα, είτε να προβεί ο ίδιος σε δημοσίευση του υλικού χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως το γραφείο του τότε Πρωθυπουργού, ο Θ. Αναστασιάδης,σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, προστάτεψε τον Χρ. Ζαχόπουλο χωρίς να ενεργήσει με σκοπό βλάβης του.
Ο εισαγγελέας ζητεί τέλος να αρθούν όλοι οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στους κατηγορουμένους. Τον τελικό λόγο έχει τώρα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας που θα αποφασίσει εάν παραπεμφθούν και για ποια αδικήματα σε δίκη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου