13.1.10

Δηλώσεις Δημήτρη Δράκου για ΄΄Καλλικράτη ΄΄


Ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, με δηλώσεις του χθες στην Καλαμάτα αναφέρθηκε στο σχέδιο ‘’Καλλικράτης’’, σημειώνοντας ότι, ‘’όπως πολύ καλά γνωρίζεται, οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και ιδιαίτερα η ΕΝΑΕ, μέσω συγκεκριμένων συνεδρίων είχε ταχθεί από την αρχή υπέρ της διοικητικής μεταρρύθμισης. Μάλιστα, άνοιξε το ζήτημα με την ΚΕΔΚΕ, προκειμένου να καλλιεργήσει και στην κοινή γνώμη την αντικειμενική αίσθηση, που πηγάζει από τα προβλήματα και τη διαχείρισή τους, για τη μετάβασή μας σε ένα καινούργιο διοικητικό σχέδιο, με βάση την αυτοδιοίκηση, με την ενίσχυση της περιφερειακής δημοκρατίας, με την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών περιφερειακών και τοπικών αρχών και θεσμών’’...

Προσθέτοντας πως ‘’υποδεχθήκαμε με θετική ματιά το σχέδιο, σε καμία περίπτωση όμως δεν παραβλέπουμε συγκεκριμένες ατέλειες, ασάφειες και ελλείψεις που παρατηρήσαμε. Ήδη τις θέσαμε στην πρώτη προσέγγιση που κάναμε στο Δ.Σ. της ΕΝΑΕ και αύριο το μεσημέρι, υποδεχόμενοι τον υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ραγκούση, θα τα επαναφέρουμε και θα καλέσουμε τον υπουργό να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις’’.
Επίσης ανέφερε ότι τα επίμαχα σημεία είναι το ζήτημα της φορολογικής μεταρρύθμισης, η οποία είναι απαίτηση να συνοδεύει τη διοικητική μεταρρύθμιση, γιατί δίχως αυτή δε μπορεί να συντελεστεί η οικονομική αυτοδυναμία, όπως το 102 άρθρο του συντάγματος επιβάλλει. Επομένως, είπε δε μπορεί να υπάρχει ισχυρή αυτοδιοίκηση χωρίς θεσμοθετημένους πόρους, για να έχει και προγραμματικό αναπτυξιακό και ρόλο και λόγο, στον πρώτο και δεύτερο βαθμό και κατέληξε λέγοντας ότι ‘’χωρίς τέτοιας μορφής και έκτασης κωδικοποίησης δε μπορούμε να υποδεχθούμε ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα’’.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου