14.1.10

Παπανδρέου - Χριστόφιας στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου μαζί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια θα επισκεφθούν την Κυριακή τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, προκειμένου να τιμηθεί η πράξη αλληλεγγύης της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2007, όταν, με απόφαση του τότε προέδρου της Τάσσου Παπαδόπουλου, αποφασίστηκε η Κύπρος να αναλάβει την ανοικοδόμηση ενός ολόκληρου χωριού.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την επίσκεψη αυτή στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, απευθυνόμενος δε στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών είπε ότι η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα στη Βουλή προς κύρωση επικαιροποιημένο το νομοσχέδιο που είχε εκπονήσει το ΠΑΣΟΚ από το 2007 για την ανασυγκρότηση των περιοχών αυτών.
Επιπλέον επειδή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν προέβλεπε τότε την ανασυγκρότηση, αλλά και τη δημιουργία ενός προτυπου οικισμού το οποίο φέρει την κωδική ονομασία "Νέα Ολυμπία", ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Δ. Ρέππα, Τ. Μπιρμπίλη, Αννα Διαμαντοπούλου, Κ. Μπατζελή, Π. Γερουλάνο και Μ. Χρυσοχοϊδη, σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο να επεξεργαστούν την προώθηση του σχεδίου αυτού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου