27.1.10

Κλείνουν τα ΤΕΙ μετά την εξεταστική


Το κορυφαίο συμδικαλιστικό όργανο των καθηγητών των ΤΕΙ , η ΟΣΕΠ με ανακοίνωση πο εξέδωσε σήμερα αυμφωνεί με την απόφαση της Συνόδου των Προέδρων – Αντιπροέδρων ΤΕΙ που έγινε στα Μεσολόγγι, για την μη έναρξη του εαρινού εξαμήνου, εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της έκδοσης των προεδρικών διαταγμάτων για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων .
Εθνικό πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων
Σχετικά με το Εθνικό πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων που προωθεί το υπ. Παιδείας η ΟΣΕΠ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:..
"Με αφορμή δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, που αφορούν το εθνικό πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων και κατατάσσουν τους πτυχιούχους των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στο 5ο Επίπεδο, το Κ.Δ.Σ. της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ δηλώνει ρητά ότι οι απόψεις αυτές είναι ενάντια στην ευρωπαϊκή πρακτική (τα αντίστοιχα ΤΕΙ και με λιγότερα έτη σπουδών, εντάχθηκαν στο 6ο επίπεδο), εξυπηρετούν συντεχνιακές σκοπιμότητες και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την υποβάθμιση των ΤΕΙ.
Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για τα ΤΕΙ και θα σήμαινε την υποβάθμισή τους σε επίπεδο ΙΕΚ, ενώ παράλληλα έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ (Ν. 3549/2007), ο οποίος στο άρθρο 2 ρητά αναφέρει ότι «Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ), κατά την έννοια του άρθρου 16 παράγραφος 5 του Συντάγματος, είναι τα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης, η οποία αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς: αα) τον πανεπιστημιακό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και ββ) τον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης».
Η μόνη αποδεκτή λύση, η οποία απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία, είναι η κατάταξη των Τμημάτων ΤΕΙ στο ίδιο επίπεδο με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα τετραετούς φοίτησης. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε το θεσμό και σύσσωμη η κοινότητα των ΤΕΙ (διοικήσεις, εκπαιδευτικό προσωπικό και φοιτητές) θα εναντιωθούμε στις οργανωμένες συντεχνίες που για μια ακόμη φορά επιδιώκουν την υποβάθμιση των ιδρυμάτων" esos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου