17.2.10

Αποκατάσταση ζημιών κι απόδοση ευθυνών, ζητά ο Φώτης Χατζημιχάλης για καθιζήσεις τμημάτων ΕΟ της Πελοποννήσου

Καθιζήσεις έχουν προκληθεί από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις σε σημεία των εθνικών δρόμων, Τρίπολης - Σπάρτης στο νέο τμήμα που παραδόθηκε πριν από ένα περίπου μήνα, κοντά στην Σελλασία, Τρίπολης - Καλαμάτας κοντά στο Δερβένι και Καλαμάτας - Σπάρτης στον Ταΰγετο κοντά στην Αρτεμισία.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Φώτης Χατζημιχάλης, ζήτησε από τις υπηρεσίες της περιφέρειας να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες αποκατάστασης στα τμήματα των εθνικών οδών, που δημιουργήθηκαν προβλήματα καθιζήσεων και υποχώρησης οδοστρώματος, καθώς και να αποδοθούν ευθύνες, εφ’ όσον υπάρχουν.
Τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι:..
«Θραύση και υποχώρηση του οδοστρώματος σε μήκος 60 μέτρων περίπου, στη θέση "βυθισμένο χωριό", στο νέο τμήμα "Σελλασία - Γέφυρα Κελεφίνας" της εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης. Το εν λόγω έργο δεν έχει παραληφθεί ακόμη από την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας Πελοποννήσου και δόθηκε εντολή στον ανάδοχο να προχωρήσει άμεσα στην επανεξέταση του γεωλογικού φαινομένου και την αποξήλωση και επανακατασκευή του δρόμου στο σημείο της καθίζησης. Επίσης, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, η ΔΕΚΕ σε συνεργασία με την Τροχαία Σπάρτης προέβησαν στη διακοπή της κυκλοφορίας, η οποία διεξάγεται κανονικά από την παλαιά εθνική οδό.
Καθίζηση του οδοστρώματος στις χιλιομετρικές θέσεις 29+200 και 33+500 της εθνικής οδού Τρίπολης - Καλαμάτας. Στα σημεία αυτά ο ασφαλτοτάπητας παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές, λόγω παλαιότητας, ενώ παράλληλα παρατηρείται και ενεργή καθίζηση, η οποία παρακολουθείται συστηματικά από την αρμόδια υπηρεσία.
Καταπτώσεις βράχων από τα πρανή του δρόμου στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης μέσω Ταϋγέτου. Η αρμόδια υπηρεσία ήδη έχει καθαρίσει το δρόμο και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία».
Τέλος, επισημαίνεται από την περιφέρεια Πελοποννήσου ότι «με συστηματικούς ελέγχους παρακολουθείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες το οδικό δίκτυο στα σημεία που εμφανίζουν πιθανούς κινδύνους εξαιτίας των έντονων και παρατεταμένων βροχοπτώσεων, με στόχο την άμεση επέμβαση, όπου χρειάζεται, και την αποκατάσταση των ζημιών».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου