4.2.10

Παρέμβαση Δημήτρη Κουσελά για το ΙΚΑ Φιλιατρών


Μετά την συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή Φιλιατρών με δημότες της πόλης στο ΙΚΑ Φιλιατρών, ο κ. Κουσελάς αφού ενημερώθηκε από τον κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αλλά και από τον Δήμαρχο κ. Άλκη Ξύγκα, επικοινώνησε δύο φορές με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.
Ο κ. Κουσελάς έθεσε εκ νέου το μεγάλο ζήτημα της  έλλειψης προσωπικού στο ΙΚΑ Φιλιατρών, το οποίο είχε επισημάνει και με την από 30-10-2009 επιστολή του προς τον Υφυπουργό.
Ζήτησε  από τον κ. Κουτρουμάνη να αντιμετωπισθεί το διαχρονικό αυτό πρόβλημα με πρόσληψη προσωπικού και όχι με εμβαλωματικές λύσεις, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν.
Υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο να υπάρξει  οποιαδήποτε συρρίκνωση ή υποβάθμιση του παραρτήματος, γιατί δεν μπορούν  να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι του  ΙΚΑ, μετακινούμενοι αρκετά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν.
Ο κ. Κουτρουμάνης, αφού ενημερώθηκε σφαιρικά, απάντησε ότι : 
«Σε τρείς μήνες από  σήμερα θα προσληφθούν 3 υπάλληλοι για  το ΙΚΑ Φιλιατρών  μέσω ΑΣΕΠ. Η σχετική  διαδικασία έχει προχωρήσει. Zήτησε άμεσα από τη διοίκηση του ΙΚΑ να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με προσωρινές αποσπάσεις»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου