17.2.10

Μαστιγώθηκαν τρεις γυναίκες επειδή έκαναν σεξ χωρίς να είναι παντρεμένες.

Τρεις γυναίκες μαστιγώθηκαν στη Μαλαισία όταν κρίθηκαν ένοχες της κατηγορίας ότι διατηρούσαν σεξουαλικές σχέσεις χωρίς να είναι παντρεμένες, αναφέρει σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας Star, επικαλούμενη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Χισαμουντίν Χουσέιν.Είναι η πρώτη φορά που μαστιγώνονται γυναίκες στη Μαλαισία, και αυτό συνέβη σε εφαρμογή απόφασης που έλαβε στις 9 Φεβρουαρίου ισλαμικό δικαστήριο, προσθέτει το δημοσίευμα. Πέρυσι η Μαλαισία έγινε στόχος διεθνών επικρίσεων όταν η Καρτίκα Σάρι Ντέβι Σουκάρνο, μητέρα δύο παιδιών, καταδικάστηκε στην ίδια ποινή επειδή ήπιε μπύρα. Η ποινή της δεν έχει εκτελεσθεί ακόμα.
Η υπόθεση αυτή ....έθεσε σε δοκιμασία τη μετριοπαθή εικόνα της πολυφυλετικής αλλά κατεξοχήν μουσουλμανικής αυτής χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας σε μία εποχή κατά την οποία προσπαθεί να προσελκύσει ξένους επενδυτές. Επενδυτές της Νέας Υόρκης έθεσαν πέρυσι το θέμα αυτό στον πρωθυπουργό Νατζίμπ Ραζάκ.
Στη Μαλαισία ισχύει ένα διπλό νομοθετικό σύστημα καθώς βρίσκεται σε ισχύ ένα ισλαμικό ποινικό και οικογενειακό δίκαιο για τους μουσουλμάνους, παράλληλα με την κοσμική νομοθεσία.
Το σεξ εκτός γάμου είναι παράνομο βάσει του ισλαμικού νόμου και επισύρει την επιβολή χρηματικού προστίμου και ανώτατη ποινή έξι χτυπήματα με μαστίγιο ή και τα δύο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου