6.2.10

Απαγωγή - θρίλερ ανήλικης κόρης αντιδημάρχου – Την απελευθέρωσαν μέσα από Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καλαμάτας στην Ελευσίνα

Απαγωγή-θρίλερ με θύμα την ανήλικη κόρη αντιδημάρχου μεγάλου δήμου της Αττικής απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τη Δικαιοσύνη. Πέντε άτομα -τρεις γυναίκες και δύο άντρες- άρπαξαν τη 16χρονη και απαιτούσαν 500.000 ευρώ για να την αφήσουν ελεύθερη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία και αφορούν τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, τα ίχνη της 16χρονης μαθήτριας της Α΄ Λυκείου χάθηκαν αργά το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου όταν βγήκε από το σπίτι της, όπου μένει μαζί με τους γονείς της, για να πάει στο φούρνο. Οι γονείς της μάταια την περίμεναν να επιστρέψει και απελπισμένοι βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να την αναζητούν φοβούμενοι ότι κάτι κακό της είχε συμβεί. Κάποιος γείτονας τους ενημέρωσε ότι σε δρόμο πολύ κοντά στη μονοκατοικία τους, και ενώ το κορίτσι περπατούσε για να πάει στο φούρνο, είδε να σταματάει μπροστά της μια μαύρη BMW την οποία οδηγούσε νεαρός άνδρας, ενώ δύο γυναίκες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο την άρπαξαν με τη βία και έφυγαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα μέσα στο σκοτάδι.
Ο πατέρας της μικρής, με θέση στο δήμο όπου διαμένουν και εύρωστη οικονομική επιφάνεια -διαθέτει μεγάλη αντιπροσωπία αυτοκινήτων- συνέχισε να αναζητά το παιδί του με φίλους και συγγενείς στην περιοχή γύρω από την πόλη όπου μένουν, ψάχνοντας το αυτοκίνητο που του είχε περιγράψει ο γείτονάς του μέχρι τα ξημερώματα. Σύμφωνα με μήνυσή του αλλά και όσα ανέφερε στη συνέχεια στους αστυνομικούς, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας «τηλεφώνησε έντρομη η κόρη του από τηλέφωνο με απόκρυψη στο κινητό του, αλλά δεν πρόλαβε να του μιλήσει γιατί το τηλεφώνημα διεκόπη βίαια».
Στη συνέχεια, μην έχοντας κάποια άλλη επικοινωνία με το παιδί του, έσπευσε να ενημερώσει την αστυνομία και αργά το βράδυ δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν από τους απαγωγείς που του είπε ότιι έχει απαγάγει την κόρη του και θα της κάνει μεγάλο κακό αν ενημερώσει την αστυνομία. «Για να την επιστρέψουμε στο σπίτι σώα και αβλαβή, πρέπει να κάνεις ό,τι σου λέμε» του είπε ο απαγωγέας, όπως αναφέρει ο έμπορος αυτοκινήτων και πατέρας της ανήλικης. «Τα γεγονότα που ακολούθησαν στο σπίτι μου μετά το τηλεφώνημα του απαγωγέα ήταν δραματικά. Η γυναίκα μου πάνω στην απελπισία της και φοβούμενη ότι θα θρηνήσουμε το παιδί μας έχασε την ψυχραιμία της και επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Με παρακαλούσε να μη συνεχίσω να επικοινωνώ με τους αστυνομικούς και να κάνω ό,τι μου λένε».
Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του ο αντιδήμαρχος, την επόμενη μέρα δέχθηκε πάλι ένα τηλεφώνημα από τους απαγωγείς, που του είπαν ότι για να επιστρέψουν τη μικρή θα πρέπει να τους καταβάλει ως λύτρα 500.000 ευρώ. «Μου έλεγε ότι θα βίαζε την κόρη μου και στη συνέχεια θα της έκανε μεγάλο κακό αν δεν τους έδινα τα χρήματα» αναφέρει σε άλλο σημείο της μήνυσής του.
Ενώ οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει τις έρευνές τους, μια αξιόπιστη πληροφορία που τους δόθηκε, σε συνδυασμό με τις περιγραφές του γείτονα που είχε πέσει στην αντίληψή του η αρπαγή της ανήλικης, τους βοήθησε να στήσουν την επιχείρηση εντοπισμού των δραστών. Στο μεταξύ, ο αντιδήμαρχος δέχθηκε κι άλλο απειλητικό τηλεφώνημα από τους δράστες, στο οποίο του έλεγαν ότι το κορίτσι του υπό την απειλή όπλου θα υποστεί βασανιστήρια επειδή η οικογένεια είχε ενημερώσει την αστυνομία. Ο αντιδήμαρχος συνειδητοποίησε ότι οι απαγωγείς γνωρίζουν όχι μόνο λεπτομέρειες για την οικογένειά του και την οικονομική του κατάσταση, αλλά και για τις κινήσεις του μετά την απαγωγή. Οι αστυνομικοί έχουν πειστεί ότι πρόκειται για άτομο γνώριμο της οικογένειας και η διασταύρωση της πληροφορίας που είχαν τους οδηγεί στα ίχνη των απαγωγέων.
Καρτέρι στους απαγωγείς
Ετσι, το βράδυ της περασμένης Κυριακής πάνοπλοι αστυνομικοί στήνουν καρτέρι στα διόδια της Ελευσίνας, περιμένοντας τους απαγωγείς που ταξιδεύουν με το ΚΤΕΛ Καλαμάτας προς Αθήνα για να μη γίνουν αντιληπτοί.

Στις 9.00 το βράδυ κάνουν σήμα στον οδηγό του λεωφορείου και το ακινητοποιούν. Οι επιβάτες σοκάρονται όταν αστυνομικοί με όπλα μπαίνουν στο λεωφορείο, ενώ ο επικεφαλής τους ζητά συγγνώμη που είναι υποχρεωμένος να κάνει έναν τέτοιου είδους έλεγχο. Στα τελευταία καθίσματα του υπεραστικού λεωφορείου βρίσκουν μουδιασμένη και ταλαιπωρημένη την ανήλικη ανάμεσα στους δύο από τους απαγωγείς της -τον πατέρα και τον γιο- οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Ωστόσο, έξω από το λεωφορείο ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των δραστών και των αστυνομικών όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να αποδράσουν.
Εναντίον των δραστών -τρεις γυναίκες και δύο άντρες-, που είναι συγγενείς μεταξύ τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απαγωγή με απώτερο σκοπό την εκβίαση προκειμένου να αποσπάσουν λύτρα. Μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων. Η δικηγόρος της οικογένειας της απαχθείσας, Κατερίνα Ζαγγανά, δήλωσε στην «Εspresso»: «Η οικογένεια ευχαριστεί την αστυνομία, χάρη στην οποία το παιδί βρίσκεται και πάλι στο σπίτι του. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη, η οποία ερευνά την εμπλοκή και άλλων προσώπων».
Οσο για την οικογένεια του αντιδημάρχου, η δικηγόρος σημειώνει ότι «έχει διαλυθεί η ψυχολογία τους, αφού τόσο οι γονείς της μαθήτριας όσο και τα αδέρφια της βιώνουν μια πρωτοφανή γι’ αυτούς εμπειρία».
Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου