12.2.10

«Απάντηση Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια στη Νάντια για τις συνθήκες στο κτίριο που στεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας»

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, μετά από καταγγελίες συνδικαλιστών και δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, είχε καταθέσει αναφορά στις 28/12/09, όπου έθετε ζήτημα ελλείψεων και προβλημάτων στο κτίριο της Π.Υ. Καλαμάτας. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας, απάντησε επισημαίνοντας, αρχικά, τις πρόσφατες επισκευές ενός μέρους των χώρων του κτιρίου (WC) που παρουσίαζε προβλήματα λόγω υγρασίας.Σύμφωνα με την απάντηση του Υφυπουργού, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2009, έργο για την επισκευή – συντήρηση – διαμόρφωση των παραπάνω κτιριακών εγκαταστάσεων συνολικού προϋπολογισμού 300 χιλ. ευρώ. Παράλληλα, την 31/08/09, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε από τη Νομαρχία Μεσσηνίας να αναλάβει τις αρμοδιότητες του φορέα κατασκευής του έργου και η Νομαρχία στις 06/10/09 απάντησε θετικά.
Κατόπιν αυτών, το Αρχηγείο, την 10/12/09 απέστειλε στη Νομαρχία σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, της οποίας και αναμένεται η υπογραφή, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη σύνταξη της οριστικής μελέτης, τη δημοπράτηση του έργου και την επιλογή του αναδόχου. Ο Υφυπουργός κλείνει την απάντηση του με την εκτίμηση του Αρχηγείου, ότι η έναρξη των εργασιών θα γίνει εντός του 2010.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου