5.2.10

Κατηγορούμενος ο δήμαρχος Φιλιατρών για κατάληψη του ΙΚΑ της περιοχής

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκε ο Δήμαρχος Φιλιατρών Μεσσηνίας Άλκης Ξύγκας, από τον εισαγγελέα Κυπαρισσίας, για το αδίκημα της παρακώλυσης έργου δημόσιας υπηρεσίας. Χθες το πρωί ο δήμαρχος και όλο το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών υλοποιώντας ομόφωνη απόφασή τους, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ, διαμαρτυρόμενοι με τον τρόπο αυτό για το γεγονός ότι ένα χρόνο τώρα στην συγκεκριμένη υπηρεσία εργάζεται μόνο ένας υπάλληλος και συνέπεια αυτού είναι να υπάρχει ταλαιπωρία των ασφαλισμένων της περιοχής.
Ο κ. Ξύγκας ανέφερε ότι ‘’κατά την διάρκεια της κατάληψης το κράτος κινητοποιήθηκε άμεσα, και με παρέμβαση του βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουσελά στάλθηκε ανακοίνωση του υφυπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη η οποία αναφέρει ότι σε χρονικό διάστημα τριών μηνών θα προσληφθούν για το ΙΚΑ Φιλιατρών τρία άτομα προσωπικό, ενώ παράλληλα άμεσα κινήθηκε και η εισαγγελία Κυπαρρισίας’’.
Τέλος ο δήμαρχος Φιλιατρών δήλωσε πως ‘’είναι τραγικό ό,τι κατηγορούμε για παρακώλυση όταν η κίνησή μας αυτή είχε ως αποτέλεσμα να «ανοίξει» η υπηρεσία’’.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου