25.2.10

Φώτης Χατζημιχάλης - Με γοργούς ρυθμούς η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου.

Ο γενικός γραμματέας περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης, έδωσε στην δημοσιότητα τα σημαντικότερα στοιχεία της έκθεσης παρακολούθησης και υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) για την πενταετία 2005 - 2009, όπου ελάχιστα όσων προβλέπονταν έγιναν.
Στην έκθεση γίνεται αποτίμηση της υλοποίησης του εγκεκριμένου ΠΕΣΔΑ και του βαθμού εφαρμογής των προτεινόμενων δράσεων, προγραμμάτων και έργων, καταγράφονται τα προβλήματα και οι δυσκολίες που προέκυψαν και επισημαίνονται οι λόγοι που καθιστούν επιβεβλημένη την αναθεώρησή του.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου με δηλώσεις του για το θέμα σημείωσε πως, ''στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για την επιτάχυνση των διαδικασιών αντιμετώπισης του οξυμμένου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, στείλαμε ήδη την έκθεση στο υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κάνοντας το πρώτο βήμα για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ'' και πρόσθεσε, ''θα συνεχίσουμε στα επόμενα βήματα με γρήγορους ρυθμούς ώστε να δώσουμε λύση σ' ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες της Πελοποννήσου και καταστρέφει το περιβάλλον της περιοχής''.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου