10.2.10

Η Google ετοιμάζει το δικό της …Facebook μέσω του Gmail

Ο διαδικτυακός όμιλος Google ετοιμάζεται να εισάγει στοιχεία των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στην υπηρεσία του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου Gmail, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, που όπως αναφέρει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα μπορεί να ξεκινήσει ήδη από αυτή την εβδομάδα.
Την ώρα που κάποιοι επισκέπτες του διαδικτύου χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, όχι μόνο για να ενημερώσουν τους φίλους τους για το τι τους συμβαίνει, αλλά και για να ανταλλάξουν μηνύματα και να κάνουν ιδιωτικές συζητήσεις με έναν φίλο τους, αυτή η καινοτομία της Google θα έχει ως στόχο να αντικρούσει αυτόν τον αναδυόμενο αντίπαλο του κλασσικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Η Google μπορεί να θέσει σε εφαρμογή αυτή την αλλαγή προσθέτοντας ένα παράθυρο στην σελίδα του Gmail που θα επιτρέπει να γίνονται γνωστές σε αληθινό χρόνο οι αναρτήσεις των φίλων του χρήστη. Αργότερα το νέο παράθυρο που θα προστεθεί στο Gmail μπορεί να επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε φωτογραφίες και βίντεο που ανεβάζουν οι χρήστες άλλων υπηρεσιών της Google, όπως το YouTube.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Yahoo έχει προσθέσει ήδη από τον προηγούμενο χρόνο αυτή την εφαρμογή στην σελίδα του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου