10.2.10

Nova - Συλλήψεις δέκα ατόμων για πειρατεία μέσω διαδικτύου

Οχτώ Έλληνες και δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν, ενώ άλλοι τρεις Ελληνες κατηγορούνται αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω του ότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις αυτόφωρου, κατηγορούμενοι για παράβαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ΄επάγγελμα και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών κατ΄εξακολούθηση.
Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από τα Τμήματα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης μετά από μήνυση της εταιρίας Multichoice Hellas που παρέχει τις υπηρεσίες της Nova, σύμφωνα με την οποία, κάποιοι, με τη χρήση ειδικών συσκευών τύπου Dreambox, υπέκλεπταν, αποκρυπτογραφούσαν και διένειμαν οργανωμένα μέσω Διαδικτύου σε διάφορους χρήστες που είχαν παρόμοιες συσκευές, το τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών της Nova....
Σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας η διαδικασία αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά τόσο στην εταιρία όσο και στο ελληνικό Δημόσιο με βάση τη σύμβαση μεταξύ τους.
Ειδικά για το Δημόσιο, όπως αναφέρεται στην έκθεση, η ζημιά για τα έτη 2008 και 2009 ανέρχεται στα 30.520.000 ευρώ.
Τα δέκα άτομα που οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο της Κρήτης, τη Ρόδο, τη Σύρο, τη Δράμα και την Κόρινθο.
Την ώρα που έγινε η έφοδος στα σπίτια των κατηγορουμένων, διαπιστώθηκε ότι διαμοίραζαν παράνομα σε 1.558 χρήστες του Ιντερνετ ηλεκτρονικά "κλειδιά" αποκωδικοποίησης για τα κανάλια του Nova, ενώ για αυτές τις υπηρεσίες ελάμβαναν συνδρομές από τους χρήστες πολύ μικρότερες από αυτές της εταιρίας.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 48 αποκωδικοποιητές dreambox, 14 αναγνώστες ψηφιακών καρτών, 45 κάρτες τύπου "GAMMA", δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης, 28 σκληροί δίσκοι, 27 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών και διάφορα άλλα πειστήρια.
Η έρευνα συνεχίζεται

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου