10.2.10

To νέο κοινοτικό λογότυπο των βιολογικών αγροτικών προϊόντων

Το λογότυπο ενός φοιτητή από την Γερμανία – του κ. Ντούσαν Μιλέκοβιτς - με ποσοστό 63% των ψήφων, επικράτησε τελικά στο πανευρωπαϊκό διαδικτυακό διαγωνισμό για την ανάδειξη του νέου κοινοτικού λογότυπου για τα βιολογικά αγροτικά προϊόντα. Στον εν λόγω διαγωνισμό ψήφισαν, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 130.000 ευρωπαίοι πολίτες.
Το καινούργιο λογότυπο των βιολογικών αγροτικών προϊόντων θα τεθεί σε χρήση από 1ης Ιουλίου φέτος και θα είναι υποχρεωτικό για όλα τα προσυσκευασμένα κοινοτικά προϊόντα. Για τα εισαγόμενα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βιολογικά αγροτικά προϊόντα από τρίτες εκτός Κοινότητας χώρες, η χρήση του λογότυπου είναι προαιρετική. Δίπλα από το κοινοτικό λογότυπο θα μπορούν να τοποθετούνται και άλλα ιδιωτικά, περιφερειακά ή εθνικά σήματα.
Δίνοντας στη δημοσιότητα το νέο λογότυπο, η Επίτροπος Γεωργίας κ. Μάριαν Φίσερ Μπόελ εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο για τα σχέδια που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό (3.500), όσο και για τη συμμετοχή των ευρωπαίων πολιτών σε αυτόν.
Ο νικητής και οι νικητές του δεύτερου και τρίτου βραβείου θα τιμηθούν από την γενική διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επίσημη τελετή απονομής βραβείων που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο. Οι τρεις νικητές θα παραλάβουν βραβεία αξίας 6.000, 3.500 και 2.500 ευρώ αντιστοίχως.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου