21.3.10

Μονιμότητα τέλος στο δημόσιο ?

«Η μονιμότητα στο Δημόσιο έχει μυθοποιηθεί και έχει χαθεί η ουσία και το πρωτεύον», δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του και αναλύει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος για άρση της μονιμότητας.
Όπως αναφέρει ο Γιάννης Ραγκούσης στο «Βήμα της Κυριακής», θα γίνουν αλλαγές στο καθεστώς μονιμότητας αφού πρώτα κατοχυρωθεί και συνταγματικά η αξιοκρατία στο Δημόσιο, προαναγγέλλοντας αυστηροποίηση των πειθαρχικών ποινών που θα φτάνουν μέχρι και άμεση αποβολή των επίορκων υπαλλήλων.
Μάλιστα, αναφέρει χαρακηριστικά το νομοσχέδιο για τους διευθυντές στο Δημόσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή: «ο εκάστοτε υπουργός πλέον δεν μπορεί ούτε να προσλάβει κανέναν ούτε να κάνει κανέναν διευθυντή. Τέλος», λέει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο υπουργός επαναλαμβάνει πως ο «Καλλικράτης» θα ψηφιστεί τον Μάιο και οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου θα γίνουν με βάση τον νέο χάρτη της χώρας και υπεραμύνεται του νομοσχεδίου για την παροχή ιθαγένειας στους μετανάστες λέγοντας πως βάζει οριστικό τέλος στις παράνομες νομιμοποιήσεις.
Star.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου