23.3.10

Πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε οκτώ νομούς της χώρας

Πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε οκτώ νομούς της χώρας επιβάλει από την Τετάρτη η κυβέρνηση, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη και του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη.Οι ανώτατες τιμές θα ισχύσουν από τις 24 Μαρτίου μέχρι και τις 11 Απριλίου, για διάστημα περίπου τριών εβδομάδων στο οποίο περιλαμβάνεται και η γιορτή του Πάσχα και θα προσαρμόζονται κάθε εβδομάδα ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών διυλιστηρίου. Με τα τρέχοντα δεδομένα, αν δηλαδή το πλαφόν ίσχυε σήμερα, η ανώτατη τιμή της αμόλυβδης θα διαμορφωνόταν ανά νομό από 1,477 έως 1,544 ευρώ το λίτρο, οριακά υψηλότερα από τη μέση τιμή της βενζίνης στους συγκεκριμένους νομούς όπως προκύπτει από το Παρατηρητήριο Τιμών.
Ανώτατες τιμές επιβάλλονται για όλα τα καύσιμα (δηλαδή αμόλυβδη, σούπερ αμόλυβδη, σούπερ και πετρέλαιο κίνησης) στους νομούς Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων. Στη Φωκίδα επιβάλλεται μόνο στην αμόλυβδη, στην Πρέβεζα στην αμόλυβδη και τη σούπερ αμόλυβδη και στη Θεσπρωτία στην αμόλυβδη και το πετρέλαιο κίνησης.
Η ανώτατη τιμή θα είναι διαφορετική για κάθε νομό. Βάση υπολογισμού θα είναι ο μέσος όρος των τιμών διυλιστηρίου των τεσσάρων προηγούμενων ημερών στον οποίο θα προστίθεται ένα μέγιστο ποσό που καλύπτει τα περιθώρια κέρδους εταιριών εμπορίας και πρατηριούχων και τα μεταφορικά που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου