21.3.10

Προσοχή! Χάκερς στο Facebook

Χάκερς προσπάθησαν να υποκλέψουν τραπεζικούς κωδικούς και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα απο τους χρήστες του facebook - οι οποίοι ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς απο τη Βοστόνη, οι χάκερ έστειλαν ένα e-mail, στους χρήστες του facebook, με το οποίο τους προέτρεπαν να «τρέξουν» ένα επισυναπτόμενο αρχείο.
Σύμφωνα πάντα με το πλαστό e-mail, επειδή δήθεν ο κωδικός πρόσβασής τους στο facebook είχε αλλάξει απο την εταιρία, επιλέγοντας το αρχείο θα ενημερώνονταν για το νέο τους κωδικό και με ποιον τρόπο θα τον κατοχύρωναν.
Οι χρήστες που έκαναν το ..μοιραίο κλικ, «κατέβαζαν» ιούς, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που «αλιεύει» κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών.
Υπολογίζεται ότι οι χάκερ έστειλαν ήδη δεκάδες χιλιάδες πλαστά e -mails σε χρήστες της Ευρώπης, των ΗΠΑ, και της Ασίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της McAfee, ιδιοκτήτριας εταιρίας του Facebook, «η απειλή είναι εν δυνάμει πολύ επικίνδυνη αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες του Facebook που θα μπορούσαν να πέσουν θύματα της απάτης.
Ακόμα κι ένα 10% ποσοστό επιτυχίας, στην περίπτωση των 400 εκατ. χρηστών του Facebook, ισοδυναμεί με 40 εκατομμύρια χρήστες-θύματα».
Το ηλεκτρονικό μήνυμα–απάτη φέρει ως θέμα την φράση "Facebook Password Reset Confirmation! Customer Support".
Η McAfee συμβουλεύει τους χρήστες να διαγράψουν αμέσως το μήνυμα και να μην ανοίξουν το συνημμένο αρχείο.
ΤΑ ΝΕΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου