14.4.10

Οι τελευταίες ¨ πινελιές ¨ του Καλλικράτη

Διαμορφώνονται οι λεπτομέρειες της χωροταξικής δομής του «Καλλικράτη» και, σε λίγες μέρες, παρουσιάζονται από τον ΥΠ.ΕΣ. Ραγκούση. Κάτι που έχει προκαλέσει
συναγερμό στους αυτοδιοικητικούς όλων των βαθμίδων, αφού τους εμπλέκει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Οι διαθέσιμες πληροφορίες μιλούν για μεθοδευμένη προσπάθεια αιρετών αρχόντων, να ρυμουλκήσουν κατά τα συμφέροντά τους τις προδιαγραφές της μεταρρύθμισης. Με διακομματική ομπρέλα, μάλιστα. Πυκνώνουν οι ανά την Ελλάδα προσφορές «εθελούσιων συνενώσεων», παραμονές της έλευσης του «Καλλικράτη».
Ανεβαίνουν οι τόνοι σχετικά με τις αντιδράσεις αν οι προτάσεις του υπουργείου δεν αποδειχθούν σύμφωνες με τις διαθέσεις των τοπικών παραγόντων κάθε περιοχής. Απομένει να διαπιστώσουμε, αν η κυβέρνηση υποχωρήσει σε αυτό το μπαράζ πιέσεων βλαχοδημαρχιακού τύπου, ή αν σκοπεύει να «σπάσει αυγά».
Από αυτό θα κριθεί κατά πάσα πιθανότητα και η τύχη των επιχειρούμενων αλλαγών. Τυχόν βραχυκύκλωμα θα ενθαρρύνει όσους πιστεύουν πως μπορούν να συνεχίσουν την ασύδοτη πορεία όλων αυτών των δεκαετιών.Υπονομεύοντας και την τελευταία δυνατότητα να τεθούν τα προβλήματα των Ο.Τ.Α. «επί της αρχής».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου