18.4.10

Στον Γιώργο Κανελλόπουλο οι Σπαρτιάτες

Επισκέφτηκαν το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης ο πρόεδρος του Α.Σ.Ε “SPARTA ORANGE”, Μπλέτας Πέτρος με μέλη του συμβουλίου, καθώς και ο δήμαρχος Μολάων κ. Τσαγκάκης Γιάννης με τον πρόεδρο του Δ.Δ Πακίων κ. Καρούνη Μιχάλη. Η συνάντηση έγινε με τον Γ.Γ γραμματέα του υπουργείου κ. Κανελλόπουλο Γιώργο με θέμα το καυτό πρόβλημα των εσπεριδοειδών.Στην διάρκεια της συζήτησης ο δήμαρχος μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στους δημότες παραγωγούς καθώς και δημότες της ευρύτερης περιοχής και το χαρακτήρισε λείαν επιεικώς, τραγικό!.
Είπε ότι είναι σε απόγνωση μετά την κατάρρευση των τιμών καθώς πλέον δεν υπάρχει η εναλλακτική λύση της χυλοποίησης, και ότι ένα μέρος της παραγωγής, κυρίως της ποικιλίας “Βαλένσια” θα μείνει αδιάθετη.
Κατόπιν το λόγο πηρέ ο πρόεδρος του Α.Σ.Ε και αναφέρθηκε αναλυτικά στην όλη εξέλιξη των εσπεριδοειδών από το 1980 μέχρι σήμερα. Διετύπωσε με ανάγλυφο τρόπο τις αιτίες που οδήγησαν το προϊόν σε αυτήν την κατάσταση, και τι συνέβη με τις επιδοτήσεις που έδινε η ΕΕ μέχρι σήμερα. Έδωσε επιγραμματικά προτάσεις για τη λύση του προβλήματος και κατέθεσε πολυσέλιδη αναφορά με προτάσεις για να μπορέσει να επιβιώσει το προϊόν αυτό.
Ο κ. γενικός μας καλοδέχτηκε και υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει το θέμα με άλλους αρμόδιους και ότι θα είμαστε σε επικοινωνία για περισσότερες αναλύσεις και διευκρινήσεις.
Τέλος ευχαριστούμε τον κ. γενικό που μας δέχτηκε και ας ευελπιστούμε ότι το θέμα εσπεριδοειδή θα τύχει της απαιτουμένης προσοχής από τα κυβερνητικά στελέχη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου