30.4.10

Αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη» στην Μεσσηνία

Έντονες είναι οι αντιδράσεις δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων της Μεσσηνίας για το χωροταξικό του «Καλλικράτη», του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση.
Χθες συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων και ο δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς πρότεινε τη δημιουργία Δήμου Νέστορος (με συνένωση των Δήμων Νέστορος και Γαργαλιάνων), αλλιώς θα παραιτηθεί.
Λαϊκή συνέλευση μέσα στο Σαββατοκύριακο πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών ο δήμαρχος Άλκης Ξύγκας. Να ζητήσει τη συνένωση με το Δήμο Καλαμάτας αποφάσισε ομόφωνα χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Αρφαρών.
Δήμο Ανατολικής Πυλίας, (με τη συνένωση των Δήμων Κορώνης, Πεταλιδίου και Αίπειας) ζητεί ο δήμαρχος Αίπειας Νίκος Αναστασόπουλος και καλεί τους δημότες να κλείσουν συμβολικά το δρόμο Πεταλιδίου – Κορώνης σήμερα στις 10 το πρωί.
Δήμο Ανατολικής Πυλίας με έδρα το Πεταλίδι ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Πεταλιδίου. Έντονες αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη», κυρίως από την πλευρά του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, υπήρξαν χθες το βράδυ στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Το σχέδιο «Καλλικράτης» θα συζητηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στο διοικητικό συμβούλιο και στη συνέχεια στις 8 το βράδυ στη γενική συνέλευση της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου