10.4.10

Τελεσίγραφο διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά στη Ντόρα Μπακογιάννη

Τελεσίγραφο διαγραφής έστειλε ο Αντ. Σαμαράς στη Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε προσυνεδριακή διάσκεψη της ΝΔ στην Κοζάνη για την ενεργειακή πολιτική. "Την ωθεί στη ρήξη" ήταν η πρώτη αντίδραση πολιτικών της φίλων. Στενός της συνεργάτης, με τον οποίον συνομίλησε η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", δήλωσε, όμως, ότι δεν θα υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση από την πλευρά της πρώην υπουργού. Πρόκειται για κίνηση που ερμηνεύεται ως απόφαση να μην έλθει σε ανοικτή σύγκρουση με τον πρόεδρο της ΝΔ, σ' αυτή τη συγκυρία
Αφορμή για την σκλήρυνση της τακτικής Σαμαρά ήταν η άρνηση της να προσέλθει στην αυριανή Κεντρική Επιτροπή όπου θα υιοθετηθούν προτάσεις του προέδρου για οργανωτικές αλλαγές στο κόμμα με κάποιες από τις οποίες εκείνη διαφωνεί. Θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει θητεία για τον πρόεδρο και τα 7 από τα 14 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου να μην είναι της απολύτου επιρροής και επιλογής του αρχηγού.
"Η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων, και μάλιστα της Κ.Ε., δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία «νομής» κομματικής εξουσίας" δήλωσε ο Αντ.Σαμαράς, απαντώντας ευθέως στη Ντόρα Μπακογιάννη που επικαλέστηκε το συγκεκριμένο επιχείρημα (περί νομής της κομματικής εξουσίας) υποστηρίζοντας ότι μια νέα εσωκομματική αντιπαράθεση αυτήν την ώρα της κρίσης κανένα σοβαρό δεν θα ενδιέφερε. "Εκτός αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια" τόνισε ο Α.Σαμαράς.
"Δεν μπορούμε, βέβαια, να υποχρεώσουμε κάποιον να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα, αν δεν το θέλει. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διασύρει τις δημοκρατικές μας διαδικασίες και να προσβάλλει τα όργανα του κόμματος", υπογράμμισε.Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει την εσωστρέφεια. "Βρισκόμαστε στην καρδιά της πιο μεγάλης κρίσης που γνώρισε ο τόπος για μια γενιά τουλάχιστον" είπε. "Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια. Και τη στιγμή αυτή – τη στιγμή της υπέρτατης μάχης για τον τόπο - δεν συγχωρείται καμιά παραφωνία. Τελεία και παύλα". Ο Αντ. Σαμαράς διαμήνυσε ότι "τα ζητήματα έχουν λυθεί με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο, με την πρόσφατη πανηγυρική ετυμηγορία των 800.000 μελών του κόμματός μας" και "η απόφαση αυτή είναι πανίσχυρη και αδιαπραγμάτευτη".
(enet.gr)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου