6.4.10

Οι σεισμοί ανησύχησαν το Γαλαξίδι

Στους δρόμους έβγαλε ο Εγκέλαδος τους κατοίκους του Γαλαξιδίου. Ξημερώματα της δεύτερης μέρας του Πάσχα σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών της ώρας δύο σεισμικές δονήσεις. Η πρώτη, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, είχε ένταση 4,1 Ρίχτερ και εστιακό βάθος ένα χιλιόμετρο, ενώ το επίκεντρό της εντοπίστηκε 67 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας και 38 χιλιόμετρα δυτικά της Λιβαδειάς.
Προτού ηρεμήσουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Γαλαξιδίου εκδηλώθηκε και δεύτερος σεισμός, 17 λεπτά μετά τον πρώτο, με μικρότερη ένταση, της τάξης των 3 Ρίχτερ, και εστιακό βάθος τα 2 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο του δεύτερου σεισμού εντοπίζεται 52 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας και 11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Γαλαξιδίου.
Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για κυρίως σεισμό και μετασεισμό που ακολούθησε, ενώ οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τυχόν ζημιές ή τραυματισμοί. Η συγκεκριμένη περιοχή, η οποία κατατάσσεται στις σεισμογενείς, ανά διαστήματα εκδηλώνει μεσαίας κλίμακας σεισμικές δονήσεις, με πιο πρόσφατη αυτήν της 30ής Ιανουαρίου, οπότε είχε σημειωθεί σεισμός 4,4 Ρίχτερ, επίσης χωρίς να σημειωθούν ζημιές. Πάντως αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες που βρίσκονταν στην περιοχή για τις διακοπές του Πάσχα... ξενύχτησαν στους δρόμους υπό το φόβο νέας δόνησης.
Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου