19.4.10

Βρήκαν τη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη

Σε διαμέρισμα της πενταόροφης πολυκατοικίας που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αιγίνης και Ύδρας στην Κυψέλη φαίνεται ότι εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. ένα σημαντικό κομμάτι του οπλισμού του «Επαναστατικού Αγώνα». Σύμφωνα με πληροφορίες στο συγκεκριμένο σπίτι έχουν εντοπιστεί αρκετά όπλα, αν όχι όλα, πιθανότατα Καλάσνικοφ αλλά και το αντιαρματικό με το οποίο ο Ε.Α. είχε χτυπήσει την αμερικάνικη πρεσβεία. Παρόλα αυτά η εντολή στους άνδρες της αντιτρομοκρατικής που βρίσκονται στο διαμέρισμα, είναι να μην πειράξουν τίποτα μέχρι να φτάσουν εκεί οι πυροτεχνουργοί. Μάλιστα έχουν εντοπίσει ένα κουτί στο οποίο υπάρχει διακόπτης, κάτι που τους ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς φοβούνται το ενδεχόμενο έκρηξης, αν το κουτί είναι παγιδευμένο.
Λίγο πριν τις 22.00 εκκενώθηκε η πολυκατοικία στην Κυψέλη και οι ένοικοι της μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο όπου θα παραμείνουν για όσο διάστημα χρειαστεί. Τα έξοδα διαμονής θα καλυφθούν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ως τώρα φαίνεται να έχουν βρεθεί:
- Αυτόματα Καλάσνικοφ
- Υποπολυβόλα MP-5
- πιστόλια
- Το αντιαρματικό με το οποίο χτύπησαν την αμερικάνικη πρεσβεία το 2007
- ρουκέτες, ίσως και εκρηκτικά
Το διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί στο όνομα Γριβοκωστόπουλος Αναστάσιος, ένα από τα ονόματα που χρησιμοποιούσε με πλαστή ταυτότητα, ο προφυλακισμένος για την υπόθεση, Κωνσταντίνος Γουρνάς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου