29.5.10

10o CRITICAL MASS Καλαμάτας - “ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ”

Αυτή την Κυριακή(30/5) στις 7.00 το απόγευμα ελάτε στη μαζική ποδηλατοπορεία, critical mass, στη κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Από την αρχή της δημιουργίας μας ως κίνηση, θέσαμε σαν στόχο τη δημιουργία μιας πίστας για όλα τα μέσα εναλλακτικής μετακίνησης. Επιλέξαμε το χώρο του πάρκου ΟΣΕ γιατί αντιληφθήκαμε ότι ο μελετητής του ,πολύ σωστά είχε προβλέψει να υπάρχει χώρος για αυτές τις δραστηριότητες, στην πίστα του πατινάζ. Μέχρι σήμερα ο χώρος αυτός παρέμενε εγκαταλειμμένος, παρόλο που όταν πρωτοδημιουργήθηκε, έσφυζε από ζωή και παρέχονταν δωρεάν πατίνια για το κοινό από τον δήμο.! Έτσι καταθέσαμε το αίτημα μας στη δημοτική αρχή για να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο skatepark … όπου θα μπορούν να συνυπάρχουν σκέϊτερς και ποδηλάτες σε ένα χώρο ,όπου θα μπορούν να συμβαίνουν και από τα σημαντικά και ευφάνταστα ποδηλατικά χεγονότα
Μετά από συνεχή πίεση και αγώνα καταφέραμε να ενστερνιστεί η Δημοτική Αρχή την πεποιπήθησή μας και να στηρίξει την ιδέα της διαμόρφωσης του χώρου του πατινάζ σε πίστα skatepark. Η πρόθεση της δημοτικής αρχής να στηρίξει το έργο, ως αναγκαίο για όλους τους νέους της πόλης, μετουσιώθηκε σε συνεργασία με την υπηρεσία πρασίνου και την τεχνική υπηρεσία του δήμου. Μέσα από αυτή τη συνεργασία ευδοκίμησε και μία δεύτερη πρόταση μας για πίστα mountain bikes στο Πάρκο του Αλμυρού. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε αυτές τις πίστες τόσο κατασκευαστικά όσο και στη λειτουργία τους, έτσι ώστε να κοστίσουν ελάχιστα στο δήμο. Ευελπιστούμε, όμως, ότι δε θα τύχουμε προεκλογικών υποσχέσεων, αλλά έμπρακτων αποτελεσμάτων και ότι το συγκεκριμένο έργο δε θα αποτελέσει κακόγουστο επικοινωνιακό παιχνίδι προεκλογικά.
Σας θέλουμε μαζί μας, με ποδήλατο ή χωρίς. Αυτό το πάρκο μας ενώνει. Το πάρκο του ΟΣΕ τυπικά και μόνο ανήκει σε εταιρίες, είναι περιουσία όλων των κατοίκων της Καλαμάτας!
Είναι ένας ελεύθερος κοινωνικός χώρος,
είναι ο πιο σημαντικός , πιο όμορφος και ο πιο ολοκληρωμένος χώρους πρασίνου της πόλης,
είναι ένα μουσείο της ιστορίας μας.
Δε θα επιτρέψουμε στη ΓΕΟΣΕ να το κάνει οικόπεδα και πολυκαταστήματα, αλλά ούτε και να διανοιχτεί πάλι η Αριστομένους μέσα από αυτό, όπως βλακωδώς , έχει υποστηριχτεί στο παρελθόν!
Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο υποστηρίζουμε και συνεργαζόμαστε με το Κέντρο Νέων στο 3o Φεστιβάλ Δρόμου ,που διοργανώνει στον Πάρκο αυτήν την Κυριακή, με στόχο “την προβολή και η ανάδειξη των δημοσίων χώρων της πόλης της Καλαμάτας ως πεδία δημιουργίας, έκφρασης, αθλητισμού και ενεργής κοινωνικοποίησης.”.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν πλήθος δράσεων, όπως ποδηλατικά γεγονότα, συναυλίες, προβολές καλλιτεχνικών φωτογραφιών , προβολές καλλιτεχνικών βίντεο σε σχέση με φλέγοντα περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής μας, ,ενημερώσεις από περιβαλλοντικές και κοινωνικές ομάδες της πόλης μας και……χαριστικό παζάρι!!!!
(Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, καλό θα είναι να αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε την κατανάλωση με διαφορετικό τρόπο, πιο αλληλλέγγυο και πιο επαναχρηστικό..)
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ 10o CRITICAL MASS ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΟΜΟΥ ,ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ,
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΟΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ!!!!!
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!
ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ-ΠΕΖΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (CRITICAL MASS)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου