29.5.10

16ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας - Κορυφαίοι χορογράφοι και παραστάσεις

Από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου, η Καλαμάτα θα μπει και πάλι στη συναρπαστική δίνη του σύγχρονου χορού. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Βίκυ Μαραγκοπούλου, εξασφάλισε την παρουσία καταξιωμένων αλλά και νεότερων ξένων και Ελλήνων χορογράφων, ενώ συνάρθρωσε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.
Στο φετινό 16ο Φεστιβάλ Χορού θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, τα έργα: Η χορογραφία του Αλαίν Πλατέλ «Out of Context – for Pina» αφιερωμένη στην Πίνα Μπάους, με τη φημισμένη ομάδα χορού les ballets C. de la B. Πολυσήμαντες χορογραφίες του Γουίλιαμ Φορσάιθ και της Μαγκί Μαρέν, ερμηνευμένες από τους εξαιρετικούς χορευτές του Μπαλέτου της Λωραίνης. Το εξαιρετικό σόλο του Γιαν Φαμπρ «Another Sleepy Dusty Delta Day» με τη χαρισματική Ελληνίδα χορεύτρια Άρτεμις Σταυρίδη……
Όπως κάθε χρονιά, το κυρίως πρόγραμμα του Φεστιβάλ, αν και μικρότερο σε διάρκεια, πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις, διαλέξεις και βίντεο-προβολές, εργαστήρια. Στο καθιερωμένο σεμινάριο του Φεστιβάλ, 14 - 22 Ιουλίου, θα διδάξει ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Καβέρνα, διεθνώς αναγνωρισμένος χορευτής και δάσκαλος, με βαθιά γνώση καποέιρα, σύγχρονου χορού, ακροβατικών, contact-improvisation και gi gong, που έχει διδάξει σε μερικές από τις καλύτερες σχολές και ομάδες διεθνώς. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και προχωρημένους σπουδαστές χορού.
Επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χορού προγραμματίζεται, με τη σύμφωνη γνώμη του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, ξενάγηση και εκδήλωση μουσικού ενδιαφέροντος στην Αρχαία Μεσσήνη.
Σημειώνουμε ότι φέτος οι τιμές πώλησης των εισιτηρίων για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι.
-Κόστος Σεμιναρίου Σύγχρονου
Χορού 180 ευρώ,
προκαταβολή 80 ευρώ
-Κόστος τριήμερου εργαστηρίου
70 ευρώ, προκαταβολή 25 ευρώ
-Και για τα δύο σεμινάρια 220 ευρώ, προκαταβολή 80 ευρώ
Τιμές εισιτηρίων:
Κάστρο: 20 ευρώ, 12 ευρώ (φοιτητικό και Β’ ζώνη)
Άλλοι χώροι: 15 ευρώ, 12 ευρώ (φοιτητικό)
Για όσους παρακολουθούν σεμινάριο: 10 ευρώ (για όλους τους χώρους)
Σύντομα θα ανακοινωθεί προσφορά για όσους αγοράσουν εισιτήριο για όλες τις παραστάσεις.
Info:
Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας
Παν. Καίσαρη 6, Καλαμάτα
Τηλ. 27210 83086, 90886
mail@kalamatadancefestival.gr
www.kalamatadancefestival.gr
Θάρρος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου