11.5.10

Έρχεται ο πρώτος μίνι καύσωνας με 36 βαθμούς μέσα στο Μάιο

Την ευκαιρία για μπάνιο με καιρό που θα θυμίζει Ιούλιο θα έχουν αυτή την εβδομάδα όσοι αποφασίσουν να επισκεφτούν τις ελληνικές παραλίες, καθώς ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμα και στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.
«Περιμένουμε ότι σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά στην Κρήτη μπορεί να δούμε 35 με 36 βαθμούς», δηλώνει στην «Espresso» ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος. Οπως εξηγεί, η θερμοκρασία των 34 βαθμών είναι περίπου επτά με οκτώ βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές και οφείλεται στην εισβολή θερμών αερίων μαζών από την Αφρική…… Η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από σήμερα και θα ενταθεί αύριο Τετάρτη, ενώ θερμότερες μέρες αναμένονται να είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή. Ο μίνι καύσωνας θα συνοδευτεί από τη συνηθισμένη για την εποχή αφρικανική σκόνη και αναμένεται να τελειώσει το Σάββατο.
Στην Αθήνα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου σήμερα, τους 30 βαθμούς την Τετάρτη και τους 31 βαθμούς το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις. Ζέστη και νοτιάδες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά μέχρι τους 31 βαθμούς Κελσίου.
Εκτός από την Κρήτη, οι υψηλότερες θερμοκρασίες, της τάξης ακόμα και των 35 βαθμών, αναμένεται να σημειωθούν στα ηπειρωτικά και σε περιοχές όπως η Βοιωτία, η Φθιώτιδα και η Θεσσαλία.
Γενικά αίθριος αναμένεται την Τρίτη ο καιρός, με εξαίρεση κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες που θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Αναλυτικότερα:
Στην Αττική γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς και τη θερμοκρασία να κυμαίνει από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση καιρού για 12/05/2010
Γενικά αίθριος θα είναι την Τετάρτη ο καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες στα βόρεια πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου