29.5.10

Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε! - 3η Διεθνής Γυμνή ποδηλατοδρομία

Ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη, στα αυτοκίνητα και τη ρύπανση που δημιουργούν, επιχειρούν να βάλουν οι διοργανωτές της 3ης γυμνής ποδηλατοδρομίας που διοργανώνεται την Παρασκευή 4 Ιούνη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
“Προωθούμε το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης που συμβάλει στην απεξάρτηση από το πετρέλαιο ενώ ταυτόχρονα στηρίζουμε την απενεχοποίηση του γυμνού σώματος”, διευκρίνισε σε συνέντευξη τύπου ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Κωνσταντίνος Τερζόπουλος σημειώνοντας ότι πρόκειται “για την πιο ακραία ειρηνική ενέργεια που μπορεί κάποιος να κάνει”.
Διευκρίνισε πάντως ότι οι ποδηλάτες θα είναι “όσο γυμνοί τολμούν” και υπολόγισε τις φετινές συμμετοχές σε περισσότερες από 500. “Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα και μουσική θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο και το ποδήλατο πόλεις”, σημείωσε στη συνέχεια. Συνδιοργανωτές της φετινής ποδηλατοδρομίας είναι τα "ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣEI", η "ΑΛΛΗ ΟΨΗ", η "SFINA" και οι "STREETPANTHERS".
Η γυμνή ποδηλατοδρομία θα αποτελέσει φέτος την εναρκτήρια εκδήλωση ενός αστικού πειράματος για μια διαφορετική πόλη με τίτλο "Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΙΩΣ" που διοργανώνεται για τα 20 χρόνια του περιοδικού PARALLAXI.
Το World Naked Bike Ride (Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία) είναι ένα διεθνές κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά το 2004. Συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, στις οποίες διοργανώνεται σε ετήσια βάση η Γυμνή Ποδηλατοδρομία για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που δημιουργεί, την εξάρτηση μας από το πετρέλαιο, την οικολογία και την απενοχοποίηση του γυμνού σώματος. Στην Ελλάδα διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουνίου του 2008 και στην συνέχεια στις 4 Ιουνίου 2009.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου