9.5.10

Τραγικός θάνατος 48 χρονου - Καταπλακώθηκε από δένδρο που έκοβε

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες ο 48χρονος Θανάσης Γ. Αποστολόπουλος, από τον οικισμό Μπαλέικα Ανδρίτσαινας, όταν καταπλακώθηκε από μεγάλο πεύκο, το οποίο προσπαθούσε να κόψει. Σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι, οι οικείοι του, φίλοι και συγχωριανοί βρέθηκαν στον σημείο που ο άτυχος 48χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, παρακολουθώντας την πολύωρη προσπάθεια απεγκλωβισμού του.
Ο 48χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το πρωί αποφάσισε να πάει στο καμένο δάσος, κοντά στον οικισμό, για να κόψει μια από τις καμένες πεύκες…. Μάλιστα, πριν φύγει από το χωριό πήγε στο σπίτι του αδερφού του προκειμένου να πάνε παρέα. Ο αδερφός του του είπε να περιμένει λίγο και να ξεκινήσουν ωστόσο ο 48χρονος έφυγε για το δάσος, λέγοντάς του ότι θα συναντηθούν εκεί.
Όταν ο αδερφός του 48χρονου τελείωσε με τις δουλειές του, άρχισε να τον καλεί στο τηλέφωνο, ωστόσο δεν απαντούσε. Πήρε τότε το μηχανάκι του και έφτασε κοντά στο δάσος, στον δρόμο. Δεν άκουσε όμως το πριόνι και δουλεύει και επειδή πλησιάζει μεσημέρι σκέφτηκε ότι ο Θανάσης θα είχε επιστρέψει στο σπίτι για φαγητό. Φτάνοντας στα Μπαλέικα, διαπίστωσε ότι ο 48χρονος δεν είχε επιστρέψει.
Γύρισε πίσω, στο δάσος και άρχισε να τον αναζητά τον, ωστόσο δεν τον εντόπισε πουθενά. Άρχισε να του φωνάζει αλλά δεν έπαιρνε απόκριση. Τα λεπτά περνούσαν, η αγωνία κορυφωνόταν και αρκετή ώρα αργότερα τον εντόπισε καταπλακωμένο από τον μεγάλο κορμό του δένδρου που προσπαθούσε να κόψει.
Αμέσως άρχισε να ειδοποιεί γνωστούς, να ζητά βοήθεια. Λίγο αργότερα κλήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων, προκειμένου πυροσβέστες να φτάσουν στο σημείο και να απεγκλωβίσουν τον άτυχο 48χρονο.
Στο σημείο έφτασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα, το ένα από αυτά διασωστικό, με έξι πυροσβέστες, άνδρες του Α.Τ Ανδρίτσαινας, ο ιατροδικαστής αλλά και συγγενείς και φίλοι του Θανάση. Με μεγάλη δυσκολία, οι πυροσβέστες αρκετή ώρα μετά κατάφεραν να ανασύρουν νεκρός κάτω από τον κορμό τον 48χρονο. Με αγροτικό αυτοκίνητο, η σωρός του μεταφέρθηκε μέχρι τον δρόμο όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο, το οποίο δεν μπορούσε να φτάσει στο σημείο που είχε εντοπιστεί ο άτυχος άνδρας.
Στο χωριό του, στα Μπαλέικα, ξέσπασε θρήνος. Όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον Θανάση. Κανείς δεν μπορούσε να βρει λίγα λόγια παρηγοριάς για τους οικείους του. Πριν τα δάκρυα για τον άλλο του αδερφό-τον Κώστα που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι πριν από ενάμισι χρόνο-στερέψουν, θρηνούσαν τώρα για τον Θανάση. Μάλιστα, σε λίγες ημέρες η οικογένεια θα έκανε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του Κώστα και του πατέρα τους, που είχε πεθάνει και αυτός πριν από δύο χρόνια…
ΠΑΤΡΙΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου