10.5.10

Παραίτηση – σίριαλ της Γ.Γ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Σε ένα απίστευτο σίριαλ έχει μετατραπεί η υπόθεση της παραίτησης της κ. Βάσως Αλεξανδρίδου από τη θέση της γενικής γραμματέως στην Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», επί δύο εβδομάδες κυκλοφορούν έντονες φήμες που τη θέλουν να έχει παραιτηθεί έπειτα από καταγγελίες που την έφεραν να έχει καταθέσει στην Περιφέρεια τιμολόγια χιλιάδων ευρώ για αγορά οικοσκευών! Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών κάλεσε την περιφερειάρχη στην Αθήνα …… για να καταθέσει την παραίτησή της «κατόπιν εορτής», όπως αναφέρει η εφημερίδα, αφήνοντας «ακέφαλη» την περιφέρεια Ιονίων Νήσων για περισσότερες από 15 ημέρες, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το ΕΣΠΑ.
Παρέμβαση Πάγκαλου
Επιφανή μέλη της κερκυραϊκής κοινωνίας εξέφραζαν την ενόχλησή τους από τη συμπεριφορά της περιφερειάρχου στη βουλευτή του νησιού και υφυπουργό Πολιτισμού Α. Γκερέκου, η οποία με τη σειρά της -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές- τα μετέφερε στον υπ. Εσωτερικών. Ο κ. Ραγκούσης δεν προχώρησε σε άμεσες ενέργειες, με αποτέλεσμα η κ. Γκερέκου να απευθυνθεί στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο, ο οποίος, αφού εξέτασε τα στοιχεία, ζήτησε από τον υπ. Εσωτερικών να απαιτήσει την παραίτησή της κ. Αλεξανδρίδου.
Το θρίλερ
Την Τετάρτη 28 Απριλίου, από το υπουργείο Εσωτερικών διέρρευσε η πληροφορία ότι η κ. Αλεξανδρίδου παραιτήθηκε, χωρίς όμως να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.
Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος διαβεβαίωναν ότι δεν είχε κατατεθεί η περιβόητη παραίτηση παρά τις επίμονες «παραινέσεις» του υφυπουργού κ. Ντόλιου στην περιφερειάρχη. Όπως αναφέρουν, η κ. Αλεξανδρίδου προσπαθούσε να αποφύγει την ατιμωτική παραίτηση ζητώντας... αναβάθμιση με διορισμό της στην ηγεσία ενός από τους υπό συγχώνευση οργανισμούς.
Οι ίδιες πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι είχε ξεκινήσει η διαδικασία καθαίρεσής της από το υπουργικό συμβούλιο, όταν τελικά μόλις την περασμένη Πέμπτη έβαλε την υπογραφή της στο έγγραφο της παραίτησης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου