9.5.10

Η ηφαιστειακή σκόνη φθάνει στην Ελλάδα

Και την Ελλάδα περιλαμβάνει πλέον ο νεώτερος χάρτης που εξέδωσαν οι Μετεωρολογικές Υπηρεσίες της Βρετανίας στις περιοχές που επηρεάζουν οι τελευταίες εκρήξεις του ηφαιστείου της Ισλανδίας. Οι εκρήξεις αυτές είχαν προκαλέσει το Σάββατο τις ακυρώσεις πάνω από 600 πτήσεων από και προς 20 αεροδρόμια της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ενώ δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στις υπερατλαντικές πτήσεις που συνδέσουν την Ευρώπη με την Βόρεια Αμερική.
Σύμφωνα με το νεώτερο χάρτη του τρόπου με τον οποίο κινείται η ηφαιστειακή σκόνη στην ατμόσφαιρα, προβλήματα πλέον αντιμετωπίζουν η Γαλλία, ακολούθως η Ιταλία και στην συνέχεια και η Ελλάδα. Ήδη μάλιστα αναβλήθηκαν οι πτήσεις προς Ρώμη και Μιλάνο που ήταν προγραμματισμένες να φύγουν την Κυριακή από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Αποφάσεις για το αν θα κλείσει ο εναέριος χώρος της Ελλάδας θα γίνουν τις επόμενες ώρες από τις Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας, αφού κάνει τις σχετικές μετρήσεις και εκτιμήσεις και η Ελληνική μετεωρολογική Υπηρεσία. Γεγονός πάντως είναι ότι οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις των βρετανών προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις πολλές πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί την Κυριακή και την Δευτέρα για την Αθήνα από το Παρίσι, όπου υπολογίζεται ότι βρίσκονται πάνω από 7.000 οπαδοί του Ολυμπιακού για τον τελικό της Ευρωλίγκα...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου