26.5.10

Ο Δ. Κουσελάς μαζί με τους Βουλευτές Μεσσηνίας ζητά από τον Ραγκούση την δημιουργία Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους

Την κοινή πρόταση των 4 βουλευτών κατέθεσε & στήριξε στην Ολομέλεια της Βουλής Δ. Κουσελάς
Στην αγόρευσή του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σ.ν. του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε στα ακόλουθα:..
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα είναι απότοκο της μεγάλης εμπειρίας που κατακτήθηκε από τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης για πολλά χρόνια.
Αποτελεί μια μεγάλη ριζοσπαστική τομή για την αυτοδιοίκηση στη χώρα μας, για τη δομή και τη λειτουργία του κράτους.
Στοχεύει :
* Σε ένα κράτος αποκεντρωμένο και αποτελεσματικό, που δεν λειτουργεί ως βαρίδι για την ανάπτυξη και ιδιαίτερα της περιφέρειας.
* Σε ένα κράτος που θα λειτουργεί με διαφάνεια, θα σέβεται τα χρήματα που πληρώνει ο πολίτης αλλά και τα δικαιώματά του.
* Σε ένα κράτος που θα πρέπει να είναι κοντά στο πολίτη όταν το έχει ανάγκη, ως αρωγός και συμπαραστάτης και όχι ως δυνάστης.
Αυτή είναι η αλλαγή που εμείς θέλουμε να κάνουμε. Αντάξια των μεγάλων αλλαγών για το ΕΣΥ, τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, τους δημοκρατικούς θεσμούς που χτίσαμε.
Δημιουργούμε :
* Ισχυρούς δήμους με ουσιαστικές αρμοδιότητες, που δεν θα λειτουργούν ως μεσίτες ή μεσάζοντες.
* Αιρετές περιφέρειες που σχεδιάζουν και υλοποιούν την ανάπτυξη έχοντας τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.
* Αποκεντρωμένο, αποτελεσματικό και επιτελικό κράτος.
Η Ν.Δ. εμφανίζεται για άλλη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων. Ούτε θέλει, ούτε μπορεί να πραγματοποιήσει τέτοιες μεταρρυθμίσεις. Δύο χρόνια συζητούσε, όχι για τον Καλλικράτη αλλά για τον Καποδίστρια Νο 2 και τον άφησε στη μέση. Η ηγεσία της «άδειασε» ακόμη και τα αυτοδιοικητικά της στελέχη. Αποδεικνύεται άτολμη, συντηρητική, δέσμια παλαιοκομματικών αντιλήψεων και κατεστημένων συμφερόντων, που κρατούν καθηλωμένη την ελληνική οικονομία.
Εμείς τολμάμε-αλλάζουμε τον αυτοδιοικητικό χάρτη- προχωράμε μπροστά μαζί με τους πολίτες, που μοχθούν για την ανάπτυξη. Μαζί με τους πολίτες που θέλουν οι αποφάσεις να παίρνονται στην περιφέρεια και όχι στο Αθηνοκεντρικό κράτος.
Είμαστε με τους πολίτες που θέλουν να μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα και χωρίς να τρέχουν από το «Άννα στον Καϊάφα» όπως λέει ο λαός μα, με τους πολίτες που αγανακτούν και οργίζονται όταν τους ζητούν να πληρώσουν «γρηγορόσημο» για να φέρουν μια υπόθεσή τους σε πέρας.
Κύριοι της αντιπολίτευσης, η κρίση που περνά η χώρα μας δεν είναι ευκαιρία για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Είναι ευκαιρία για αλλαγές και τομές που θα μας βγάλουν από το τέλμα, θα πάνε τη χώρα μπροστά, θα την οδηγήσουν στην ανάπτυξη και την ευημερία.
Πρέπει επιτέλους να δώσουμε ένα όραμα στην κοινωνία, στη νέα γενιά.
Για το χωροταξικό στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Μεσσηνία, τόνισα και στην Επιτροπή ότι πρέπει να γίνουν κάποιες διορθώσεις. Ζήτησα να γίνουν 8 Δήμοι, δύο σε κάθε επαρχία. Σήμερα καταθέτω κοινή πρόταση με άλλους 3 συναδέλφους μου (Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Βουδούρης, Γιάννης Λαμπρόπουλος) για τη δημιουργία ενός Δήμου στη Νότια Τριφυλία με έδρα τους Γαργαλιάνους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου