9.5.10

Ο Ολυμπιακός στον τελικό της Ευρωλίγκα!

Επειτα από 13 χρόνια θα αγωνιστεί και πάλι σε τελικό της Ευρωλίγκα η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, έχοντας αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, όπως και στον μεγάλο τελικό της Ρώμης το 1997, όταν και είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης. Οι ερυθρόλευκοι μετά από ματς για γερά νεύρα, που ολοκληρώθηκε περασμένα μεσάνυχτα και έπειτα από παράταση, κατάφερε να υποτάξει την αντίσταση της Παρτιζάν με 83-80 και να πανηγυρίσει την μεγάλη πρόκριση στο Παλέ ντε Μπερσί στο Παρίσι….. Η αναμέτρηση ήταν για γερά νεύρα αλλά οι έλληνες παίκτες έχοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Κρίσιμο σημείο στην αναμέτρηση ήταν η στιγμή της ισοφάρισης με τον Τσίλντρες δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα και έπειτα από άστοχο τρίποντο, καθώς και τρία διαδοχικά επιθτικά ριμπάουντ που κέρδισε ο Μπουρούσης στην παράταση, ανανεώνοντας έτσι επιθέσεις για τον Ολυμπιακό και κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο
Οι ερυθρόλευκοι δεν ξεκίνησαν καλά τον ημιτελικό, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 10-2 αλλά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου είχαν ήδη μειώσει στο καλάθι (17-15). Στο δεύτερο δεκάλεπτο πήραν το προβάδισμα και εξασφάλισαν στο τέλος ημιχρόνου διαφορά πέντε πόντων (33-28). Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (52-52), όπως και το τέλος της τέταρτης που με δραματικό τρόπο ο Ολυμπιακός κατάφερε στο τέλος να ισοφαρίσει 67-67 και να στείλει το ματς στην παράταση, όπου τελικά νίκησε 83-80.
Στον μεγάλο τελικό της Κυριακής ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα, η οποία νωρίτερα νίκησε δυσκολότερα από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα με 64-54 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο μεγάλος τελικός Ολυμπιακός - Μπαρστελόνα θα διεξαχθεί στις 10.00 το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) στο Παρίσι, ενώ τρεις ώρες νωρίτερα θα γίνει ο μικρός τελικός ανάμεσα σε Παρτιζάν και ΤΣΣΚΑ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου