28.5.10

Δηλώσεις Φώτη Χατζημιχάλη για την διαχείριση των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων στην Πελοπόννησο με την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ), το κλείσιμο των χωματερών και την εγκατάσταση των δεματοποιητών που θα λύσουν προσωρινά το πρόβλημα.
Ειδικότερα ο κ. Χατζημιχάλης ανέφερε ότι ''η αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού προχωρά και η προσπάθειά μας είναι να αντιμετωπίσουμε άμεσα, το πρόβλημα με εγκατάσταση σε κάποιες περιοχές δεματοποιητών και αυτό βρίσκετε σε εξέλιξη.
Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αποκατάσταση 71 χωματερών που υπάρχουν στην Πελοπόννησο και στη συνέχεια μένουν 79 ακόμη που και αυτοί, θα αρχίσουν να αποκαθίστανται σταδιακά'' και πρόσθεσε ''πιστεύω ότι ως το τέλος Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου θα έχουμε ολοκληρώσει το σύνολο της διαδικασίας αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού''.
Τέλος ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι οι δεματοποιητές είναι μεταβατική αντιμετώπιση του προβλήματος και τόνισε πως ''η λύση είναι, πρώτον η στήριξη κάθε διαδικασίας διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης, που σε αυτό θα έχω σε λίγες ημέρες να σας πω περισσότερα και θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα. Και δεύτερον στη συνέχεια, η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων που αυτός είναι ο στόχος μας, με τον ποιο φιλικά περιβαλλοντικό τρόπο και τον ποιο οικονομικά αποδοτικό για τους Πολίτες''.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου