10.5.10

Καιρός - Καλοκαιρινή εβδομάδα σε ολόκληρη την χώρα

Γράφει το meteo-news.gr: «Άκρως καλοκαιρινή η νέα εβδομάδα στην χώρα μας με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας λίγες μόνο αραιές συννεφιές και απουσία φαινομένων. Το καλοκαίρι λοιπόν φέτος αποφάσισε να μας χτυπήσει νωρίς-νωρίς την πόρτα αφού ζεστές αεριες μάζες από την Αφρική θα εισβάλουν στην χώρα μας και θα δημιουργήσουν συνθήκες με πολύ ζέστη αλλά και μία νέα περίοδο ανομβρίας. Ετσι λοιπόν από αύριο Τρίτη ο υδράγυρος θα ξεκινήσει να παίρνει την ανηφόρα με τις θερμοκρασίες στα κεντρικά ηπειρωτικά να φτάνουν ακόμα και τους 32 βαθμούς κελσίου….. Στα βόρεια ο υδράγυρος δεν θα ξεπεράσει τους 28-29 βαθμούς ενώ η απουσία ανέμων θα ανεβάσει την θερμοκρασία και στα νησιά του Αιγαίου.
Ακόμα πιό ζεστός θα είναι ο καιρός την Τετάρτη αφού οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν την είσοδο στην χώρα μας ακόμα πιό ζεστών αερίων μαζών από την Αφρική με αποτέλεσμα την εκ νέου μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στην Κεντρική την Δυτική και την Νότια Ελλάδα όπου τα θερμόμετρα θα δείξουν ακόμα και τους 35 βαθμούς κελσίου σε Θεσσαλία αλλά και στην Στερεά.
Οι ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένουμε να συνεχιστούν και την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή ενώ σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε από την Κυριακή 16.5 σε ολόκληρη την χώρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου