27.5.10

Ομαδικές παραιτήσεις υποψηφίων στις εκλογές για τις Τοπικές Οργανώσεις της Ν.Δ

Πάνω από 120 άτομα που ήταν υποψήφιοι για τις Τοπικές Οργανώσεις της ΝΔ στο νομό Ηρακλείου κατά τις εσωκομματικές εκλογές, αποσύρθηκαν αργά χθές το βράδυ καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου στη ΝΟΔΕ και μελών στις Τοπικές Οργανώσεις. Παράλληλα παραιτήθηκε και το πρώην μέλος της ΚΕ της ΝΔ και αγροτοσυνδικαλιστής επί χρόνια στον χώρο της σημερινής Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης, ενώ χθες είχε υποβάλλει την παραίτησή του ο υποψήφιος για την Προεδρία της ΝΟΔΕ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ηρακλείου κ. Μαν. Βελγάκης.
Υποψήφιοι στις ΤΟ της ΝΔ με επιστολή τους προς τον πρόεδρο τη ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν:….
"Πριν από μερικούς μήνες συμμετείχαμε ενεργά σε μία ανοικτή δημοκρατική διαδικασία των εσωκομματικών μας εκλογών, οραματιζόμενοι ένα κόμμα Ανοικτό, Δημοκρατικό, Αναγεννημένο από τις στάχτες του.
Με λύπη όμως διαπιστώνουμε σήμερα ότι η αγάπη μας για την Νέα Δημοκρατία και η διάθεση μας για προσφορά μέσω της Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής στην οποία έχουμε καταθέσει εμπρόθεσμα την υποψηφιότητά μας, μάλλον ενοχλεί παρά καλοδεχούμενη είναι.
Δεν εξηγούνται αλλιώς όλες αυτές οι μεθοδεύσεις με στημένες, εφορευτικές επιτροπές, ανύπαρκτους εκλογικούς καταλόγους, με απανωτές παρατάσεις καταθέσεων υποψηφιοτήτων αλλά και την απαράδεκτη στάση της ΝΕΦΕ Ηρακλείου που Εσείς έχετε ορίσει στο Ηράκλειο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, παρακαλώ όπως δεχτείτε την απόσυρση της υποψηφιότητάς μας".
Από την πλευρά της η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή Ηρακλείου (ΝΕΦΕ) με ανακοίνωσή της την οποία υπογράφει η αντιπρόεδρος της κ. Μαρίνα Φανιουδάκη αναφέρει:"Με αφορμή την υποβολή παραιτήσεων μερίδας στελεχών του κόμματος από τις εσωκομματικές διαδικασίες εκφράζει τη λύπη της γιατί μαζί με την παραίτηση του υποψηφίου για την θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Μανώλη Βελγάκη παραιτήθηκαν και 105 υποψήφιοι σε σύνολο 350 από τις τοπικές οργανώσεις του νομού Ηρακλείου.
Λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιουργήθηκαν τρεις μέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών και μετά την λήξη των υποψηφιοτήτων, η ΝΕΦΕ ζήτησε από την κεντρική εφορευτική επιτροπή να δοθεί μικρή παράταση μέχρι και την Παρασκευή για την υποβολή και νέων υποψηφιοτήτων στελεχών που εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για την συμμετοχή τους στις διαδικασίες για την ανάδειξη νέων οργάνων του κόμματος".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου