11.5.10

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ -Ποινική δίωξη για κακούργημα στο δήμαρχο άσκησε εισαγγελέας

Ποινική δίωξη σε βάρος του δημάρχου Θάσου Λευτέρη Μερέση άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας, για μια σειρά από παράνομες ενέργειες που αφορούσαν την άσκηση των καθηκόντων του.
Η δίωξη του δημάρχου Θάσου για παράβαση καθήκοντος, έρχεται μετά την έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο διαπίστωσε ότι στο Δήμο Θάσου για μεγάλο χρονικό διάστημα γινόταν αλόγιστη σπατάλη χρημάτων. Επίσης, στην έκθεσή τους οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης διαπιστώνουν παράνομη απασχόληση προσωπικού, απευθείας αναθέσεις έργων και προμήθειες χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, που είχαν ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ο δήμο με χιλιάδες ευρώ……
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο πόρισμά τους δύο Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης που έλεγξαν τα αρχεία του Δήμου Θάσου την τετρραετία 1999 - 2002, και την τριετία 2000 - 2002, ο Δήμος Θάσου απασχόλησε προσωπικό με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή σύμβαση έργου χωρίς να τηρηθεί καμία από τις διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία.
Οι προσλήψεις δεν εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε προκηρύχθηκαν στον Τύπο ενώ για τη διενέργειά τους δεν υπήρχαν οι αναγκαίες πιστώσεις. Οι επιθεωρητές αναφέρουν στην έκθεση τους ο δήμαρχος (έχοντας χάσει τις εκλογές του 2002), υπέγραψε βεβαιώσεις την τελευταία εβδομάδα της θητείας του, λίγο πριν παραδώσει τη διοίκηση. Από αυτές τις βεβαιώσεις, οι εμφανιζόμενοι ως απασχοληθέντες στο Δήμο Θάσου διεκδίκησαν και δικαστικά τα φαινόμενα ως δεδουλευμένα τους.
Σημειώνεται ότι πολλές βεβαιώσεις από το σύνολο των παράτυπων ενεργειών, αν και αναζητήθηκαν στο αρχείο του Δήμου, δεν βρέθηκαν, όπως επισημαίνουν οι δύο επιθεωρητές που υπογράφουν την έκθεση ελέγχου στο Δήμο Θάσου. Τέλος, επισημαίνεται ότι ζητήθηκε εγγράφως από το δήμαρχο Θάσου να ενημερώσει το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τις απόψεις του σχετικά με τις αρχικές διαπιστώσεις που προέκυψαν από τους ελέγχους. «Ο δήμαρχος δεν μας απάντησε ως την ολοκλήρωση της έρευνας, αν και οι διαπιστώσεις μας αφορούσαν περίοδο κατά την οποία ήταν ο ίδιος δήμαρχος Θάσου» σημειώνουν οι ελεγκτές στην έκθεσή τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου