3.5.10

Άλλες δύο αυτοκτονίες λόγω οικονομικής κρίσης

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα οδήγησαν στην αυτοκτονία έναν συνταξιούχο οικοδόμο κι έναν αγρότη στη Βόρεια Ελλάδα. Οι αυτόχειρες και στις δύο περιπτώσεις βρέθηκαν απαγχονισμένοι, αναστατώνοντας τις τοπικές κοινωνίες όπου ζούσαν και στις οποίες ήταν κοινό μυστικό ότι βρίσκονταν αντιμέτωποι με τεράστια οικονομικά και κατ’ επέκταση οικογενειακά και προσωπικά ζητήματα.
Η πρώτη αυτοκτονία αποκαλύφθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη της Βέροιας. Γείτονες του 71χρονου συνταξιούχου οικοδόμου τον βρήκαν απαγχονισμένο σε μπασκέτα μέσα σε γήπεδο κοντά στο σπίτι του. Όπως έγινε γνωστό, ο αυτόχειρας άφησε στους δικούς του ένα σημείωμα, με το οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στη μοιραία πράξη του. Ο 71χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφερόταν σε οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενώ μεταξύ άλλων στο σημείωμα εξηγούσε την επιθυμία του να δωρίσει το σώμα του για ιατρικούς λόγους.
Η δεύτερη περίπτωση αυτοχειρίας αποκαλύφθηκε επίσης το βράδυ της Παρασκευής στο χωριό Παλαιοκώμη Ροδολίβους στις Σέρρες. Ένας 49χρονος αγρότης, παντρεμένος και πατέρας μικρών παιδιών, βρέθηκε απαγχονισμένος στην πόρτα αντλιοστασίου έξω από το χωριό. Ο 49χρονος δεν άφησε πίσω του κάποιο σημείωμα, όμως γνωστοί και φίλοι του εξηγούν ότι το τελευταίο διάστημα ήταν απόμακρος καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά και προσωπικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη μοιραία πράξη.
ΤΑ ΝΕΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου