29.5.10

Τα έκαναν γυαλιά –καρφιά στην Λαμία -Καταδίωξη οπαδών από αστυνομικές δυνάμεις - Συλλήψεις και τραυματισμοί - Το δημοτικό συμβούλιο θα εκτιμήσει την έκταση των ζημιών

Ένταση συνεχίζει να επικρατεί στην πόλη της Λαμίας με τις αστυνομικές δυνάμεις να καταδιώκουν οπαδούς της ΑΕΚ στους δρόμους της πόλης, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κλειστό γήπεδο και είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή του αγώνα χάντμπολ μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας με τραύματα από χτυπήματα με πέτρες στο γήπεδο.
Μέχρι το απόγευμα είχαν συλληφθεί 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ και 10 οπαδοί της ΑΕΚ. Μετά τις συλλήψεις που διέταξε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών της Λαμίας, έχει οξυνθεί το κλίμα μεταξύ των οπαδών και των δύο ομάδων, οι οποίοι έχουν προκαλέσει ζημιές σε περιφερειακά σουπερμάρκετ απ’ όπου άρπαξαν τρόφιμα.
Οι οπαδοί των δύο ομάδων άρχισαν την αντιπαράθεση με την είσοδό τους στο κλειστό γήπεδο της Λαμίας, πετώντας στην αρχή φωτοβολίδες ενώ στη συνέχεια ξήλωσαν τα καθίσματα και άρχισε να τα πετάει η μία πλευρά στην άλλη. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν ακόμη περισσότερο όταν οι οπαδοί αφού διέρρηξαν τις τουαλέτες του γηπέδου ξήλωσαν τα πλακάκια και η κατάσταση έγινε έκρυθμη. Λίγο αργότερα δόθηκε εντολή για την εκκένωση του κλειστού γηπέδου και ανακοινώθηκε η αναβολή του αγώνα.
Αμέσως μετά την εκκένωση του γηπέδου από τις αστυνομικές δυνάμεις, ορισμένοι από τους φιλάθλους της ΑΕΚ αναχώρησαν για την Αθήνα ενώ περίπου 200 άλλοι οπαδοί της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν στους δρόμος της Λαμίας με τους αστυνομικούς να τους καταδιώκουν.
Λίγο πριν από την έναρξη των επεισοδίων στο γήπεδο υπήρξε αίτημα από την πλευρά του δήμου Λαμίας, λόγω «της κρίσιμης κατάστασης και της αδυναμίας των αστυνομικών δυνάμεων να ελέγξουν την κατάσταση» να υπάρξει αναβολή του αγώνα.Τέλος, απόψε στις 7 συνεδριάζει έκτακτα το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις πολλαπλές ζημιές που έχουν προκληθεί τόσο στο κλειστό γήπεδο όσο και στην πόλη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου