28.5.10

Για να φάμε φθηνό ψωμί πρέπει να …μετοικήσουμε στην Αθήνα ;

Η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας (ΟΑΕ), που στη δύναμή της, υπάγονται τα 70 Σωματεία Αρτοποιών από όλη την Ελλάδα, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της ότι «ουδεμία Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε για τον καθορισμό της τιμής του ψωμιού».
«Δεν καθορίζουμε εμείς την τιμή του ψωμιού» Παράλληλα, κάνει γνωστό σε όλους ότι οι τιμές του άρτου και των αρτοπαρασκευασμάτων διαμορφώνονται ελεύθερα. Την ευθύνη για τον καθορισμό τιμής πώλησης έχει αποκλειστικά ο κάθε επιχειρηματίας αρτοποιός….
«Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι η παραγωγή ενός τύπου φθηνότερου (και ποιοτικά;) ψωμιού που θα πωλείται σε συγκεκριμένη τιμή, προσδιορίσθηκε αποκλειστικά από 30 -40 αρτοποιούς του κέντρου της Αθήνας», αναφέρει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε σαν επίσημο Δευτεροβάθμιο όργανο των Αρτοποιών όλης της Ελλάδας πως κάθε συνάδελφος αρτοποιός μεμονωμένα έχει την ευθύνη και της ποιότητας αλλά και της τιμής πώλησης του ψωμιού.
Πέραν τούτου, η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος δεν θα συνέστηνε ποτέ στα μέλη της να υποβαθμίσουν την ποιότητα του βασικότερου είδους της καθημερινής μας διατροφής, το ψωμί».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου