10.5.10

Σχέδιο Καλλικράτης - Απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών στον Α. Σαμαρά

«Ο κύριος Σαμαράς αποτελεί τον πιο γνήσιο εκπρόσωπο του πελατειακού και παλαιοκομματικού κράτους, που είναι η αιτία της μεγαλύτερης δημοσιονομικής κρίσης που έχει προκληθεί στη χώρα μας», σημειώνει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών, με αφορμή τη ματαίωση του σχεδίου Καλλικράτης, που ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Το υπουργείο Εσωτερικών κατηγορεί τον κ. Σαμαρά γιατί «καταψήφισε το νόμο για την αξιοκρατία στις προσλήψεις με την υπαγωγή όλων ανεξαιρέτως στο ΑΣΕΠ και που υπερασπίστηκε μέχρι τέλους τις ρουσφετολογικές συμβάσεις και τις προσχηματικές συμβάσεις μαθητείας που είχαν συναφθεί με τον πιο απαράδεκτο πελατειακό τρόπο» και γιατί….. ο κ. Σαμαράς «οδήγησε τους βουλευτές του στην αποχώρηση από τη Βουλή για να μην ψηφίσουν τον πρώτο, από συστάσεως ελληνικού κράτους, νόμο για την απόλυτα αξιοκρατική επιλογή των προϊσταμένων - διευθυντών σε όλο το δημόσιο τομέα».
Σημειώνει δε ότι «ο κ. Σαμαράς έρχεται τώρα να εναντιωθεί στον Καλλικράτη, στη μεγαλύτερη διαρθρωτική αλλαγή της δομής του κράτους και της διοίκησης που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη συγχώνευση χιλιάδων οργανισμών και ΝΠΔΔ και την εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αλλά και την εγκαθίδρυση διαφάνειας και αποτελεσματικού ελέγχου στα οικονομικά των ΟΤΑ».
Και καταλήγει το υπουργείο Εσωτερικών, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα και οι Έλληνες προχωρούν μπροστά, αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τους όλες τις πρακτικές και τις αντιλήψεις αλλά και τους εκπροσώπους αυτών που μας οδήγησαν ως εδώ».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου