9.5.10

Έρχεται κύμα απολύσεων στις εμπορικές επιδοτήσεις

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, το 2011 θα είναι έτος απολύσεων και ανεργίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, μία στις τρεις επιχειρήσεις με προσωπικό μεγαλύτερο των 10 ατόμων, δηλωνει ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις την επόμενη χρονιά για να καταφέρει να αντέξει την κρίση και τα νέα μέτρα…..
Μόλις το 41,7% των επιχειρήσεων προβλέπει ότι δεν θα υπάρξουν ούτε προσλήψεις ούτε απολύσεις, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόθυμη να προχωρήσει σε προσλήψεις την επόμενη χρονιά.Η αδυναμία των εμπορικών καταστημάτων να προχωρήσουν σε προσλήψεις οφείλεται στις εκτιμήσεις τους για τις πωλήσεις και τον τζίρο στην μετά ΔΝΤ περίοδο.Μόλις το 4,5% των εμπόρων θεωρεί ότι μέσα στη χρονιά θα υπάρξει αύξηση εσόδων, ενώ το 68.8% περιμένει μείωση και δύσκολες μέρες.
Η κατάσταση είναι καλύτερη στις οικογενειακές επιχειρήσεις, που απασχολούν από 2 έως 9 άτομα, καθώς μόλις το 12,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις, ενώ υπάρχει και ένα 2,5% που θα κάνει και προσλήψεις.Τα στοιχεία δείχνουν ακόμα πιο μαύρα αν συγκριθούν με τις εκτιμήσεις των εμπόρων πριν τις ραγδαίες οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Παρά την οικονομική κρίση οι έμποροι δήλωναν σε ικανοποιητικά ποσοστά ότι θα υπάρξουν προσλήψεις. Αυτά βέβαια πριν έρθει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου