3.5.10

Εξάρθρωση σπείρας ληστών στην Αργολίδα

Δικογραφία σχηματίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας σε βάρος τεσσάρων Αλβανών, ηλικίας 22, 26,27, και 31 ετών, καθώς και τριών άλλων αγνώστων ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη σωρείας ένοπλων ληστειών σε τράπεζες και διακεκριμένες περιπτώσεις κατοχής και χρήσης όπλων.
Ειδικότερα, προέκυψε ότι, το τελευταίο εξάμηνο, οι παραπάνω είτε ενεργώντας από κοινού είτε με διαφορετικές συνθέσεις ομάδων, συμμετείχαν σε επτά ληστείες τραπεζών και πιστωτικών ιδρυμάτων. Οι έξι από τις ληστείες, πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας και η έβδομη, στην Αττική. Συγκεκριμένα, φέρονται να εμπλέκονται, στις 17 Οκτωβρίου σε ληστεία στο σούπερ μάρκετ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ στο Αιγάλεω Αττικής. Την 1 Δεκεμβρίου 2009 σε απόπειρα ληστείας στα ΕΛ.ΤΑ Άργους. Στις 2 Δεκεμβρίου 2009 σε ληστεία στη Eurobank Ναυπλίου. Στις 11 Δεκεμβρίου 2009 σε ληστεία στην Α.Τ.Ε Λυγουριού. Στις 11 Δεκεμβρίου 2009 σε ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ Λυγουριού και στις 15 Απριλίου 2010 σε ληστεία στην Α.Τ.Ε Λυγουριού και στα ΕΛ.ΤΑ Λυγουριού.
Σημειώνεται ότι οι δύο από τους δράστες, συνελήφθησαν στις 14 Δεκεμβρίου 2009 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και είναι προσωρινά κρατούμενοι στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, ενώ οι υπόλοιποι δράστες καθώς και οι άγνωστοι συνεργοί τους, αναζητούνται.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Ναυπλίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου