20.5.10

Παράταση για ηλεκτρονικές δηλώσεις και προθεσμίες παραγραφής

Παράταση προθεσμιών για την υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και των δηλώσεων ειδικού φόρου επί των ακινήτων off shore εταιρειών ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, θέτοντας σε εφαρμογή και διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου που αφορούν την παράταση παραγραφής φορολογικών υποθέσεων.
Συγκεκριμένα, με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών, παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2010, ανεξαρτήτως ΑΦΜ….., η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου για μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν εισοδήματα από αμοιβές αξιωματικών ή κατώτερου πληρώματος εμπορικών πλοίων, εφημεριδοπώλες και όσους δικαιούνται βεβαιώσεις αμοιβών ή βεβαιώσεις ασφαλίστρων από ασφαλιστικές εταιρείες.
Οι προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μισθωτών- συνταξιούχων με τον παραδοσιακό τρόπο αρχίζουν από σήμερα για φορολογουμένους με ΑΦΜ που λήγει σε 1. Οσον αφορά τον ειδικό φόρο ακινήτων off shore εταιρειών, για τον οποίο η υποβολή της σχετικής δήλωσης έπρεπε να γίνει έως τις 20 Μαΐου, δίνεται παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου. Η παράταση αιτιολογείται στη βάση της πρόσφατης νομοθετικής διάταξης, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται απαλλαγή από τον φόρο εφόσον μέσα σε ένα εξάμηνο από την ισχύ του τελευταίου φορολογικού νόμου (23 Απριλίου) γίνει μεταβίβαση των ακινήτων σε φυσικά πρόσωπα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου