31.5.10

« Απείχαν » οι ψηφοφόροι της ΝΔ από τις εσωκομματικές εκλογές

Στις 330.000 μέλη της ΝΔ έπεσε ο «πήχης» των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας μέσα μόλις σε ένα εξάμηνο . Στις εκλογές δηλαδή για τις ανάδειξη των προέδρων των νομαρχιακών επιτροπών όπως και των διοικήσεων των τοπικών και διαμερισματικών επιτροπών του κόμματος, συμμετείχαν 500. 000 άτομα λιγότερα σε σύγκριση με τις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου!
Το γεγονός αυτό από μόνο του προκαλεί προβληματισμό στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς συσχετίζεται και με τις μέχρι σήμερα επιλογές της ηγεσίας και το άνοιγμα μετώπου ακόμα και με τον κ. Κ. Καραμανλή Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι και όταν ερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ σήμερα για το αν θα κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός στην εξεταστική για το Βατοπαίδι (μετά την αναμενόμενη δήλωση που έκανε περί «νέου ξεκινήματος» στο δημαρχείο της Κηφισιάς όπου και ψήφισε), δεν θέλησε να απαντήσει και να «ξεκόψει» κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ο κ. Καραμανλής πάντως ψήφισε σήμερα το πρωί στις 10.15 στην Ραφήνα, όπου προσήλθε μαζί με την σύζυγό του Νατάσα και τον υποδέχθηκαν οι βουλευτές Αττικής Γ. Βλάχος και Ν. Καντερές, όπως και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Λ. Ζαγορίτης.
Σύμφωνα με πηγές της Ρηγίλλης η εσωκομματική εκλογική διαδικασία κύλισε ήρεμα και χωρίς παρατράγουδα. Πληροφορίες λένε όμως ότι στο Κιλκίς υπήρξαν επεισόδια, ακόμη και… χειροδικίες ανάμεσα σε υποψηφίους, οι οποίοι κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα.
Εντυπωσιακά χαμηλό ήταν το ποσοστό της συμμετοχής στην Κρήτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα Χανιά, ιδιαίτερη πατρίδα της Ντόρας Μπακογιάννη, ψήφισαν μόνο 600 από τα 17800 μέλη της ΝΔ και εκλογές έγιναν μόνο σε 8 από τα 23 εκλογικά τμήματα! Πολύ χαμηλό το ποσοστό συμμετοχής και στο Ηράκλειο, όπου ψήφισαν 1587 από τα 21600 μέλη. Αρκετές «αναταράξεις» υπήρξαν και τις προηγούμενες ημέρες στην Κρήτη, με ομαδικές παραιτήσεις στελεχών της ΝΔ τόσο στα Χανιά όσο και στο Ηράκλειο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου