28.5.10

Η Κατερίνα Μπατζελή έδωσε …υποσχέσεις στους Νέους Αγρότες

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ένωσης των Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, έδωσε «το βήμα» σε όλους τους εκπροσώπους που παρευρέθηκαν στη συνάντηση και άκουσε με προσοχή, την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για το μέλλον, όπως ανέφερε, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Ζαφειρίου.
Πάντως, παρόλο που η κ. Μπατζελή δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει επιπλέον ποσό για τους δικαιούχους του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης των νέων αγροτών, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΝΑ, κάλεσε τα μέλη του - δικαιούχους του προγράμματος, να μην προχωρήσουν ακόμα στην υπογραφή των συμβάσεων με τις περιφέρειες….
«Ας περιμένουν οι δικαιούχοι έως τις 9 Ιουνίου, οπότε και γίνονται οι εκλογές στην Ένωση και ενδέχεται να έχουμε και νεότερα από το υπουργείο σχετικά με τα ποσά που θα δοθούν», πρόσθεσε ο κ. Ζαφειρίου.
Όπως επεσήμανε ο ίδιος, σύμφωνα με την ενημέρωση από την υπουργό, σήμερα υπάρχουν εξασφαλισμένα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά στα επιπλέον 55 εκατ. ευρώ που «ζητήθηκαν» από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, δεν έχει εγκριθεί ακόμα η εκταμίευσή τους.
Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός ενημέρωσε τους νέους αγρότες ότι η υπογραφή των συμβάσεων στις περιφέρειες θα γίνει με σειρά προτεραιότητας. Αυτό σημαίνει ότι - αρχικά - πρέπει να προσέλθουν οι 2.500 δικαιούχοι, λαμβάνοντας - κατά μέσο όρο - 17.500 ευρώ σε δύο δόσεις και αργότερα θα κληθούν και οι υπόλοιποι 6.000.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου